Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Makaroni v gambozolini omaki

Peresniki, rigatoni, rezanci
Makaroni v gambozolini omaki

Čas priprave: 30 min

Težavnost: 5

Število oseb: 2

Sir

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

  • 400 g makaronov
  • 20 dkg gambozole
  • 1 kisla smetana
  • 1 velika žlica surovega masla
  • sol, poper

Priprava recepta

Makarone skuhamo po navodilu proizvajalca.

V ponvi raztopimo maslo, dodamo gambozolo in jo na majhnem ognju raztopimo. Počasi dodamo kislo smetano in še malo pokuhamo. Nastati mora lepa kremasta srednje tekoča zmes.

Po želji poporamo. Ne sme vret. Odcejene makarone primešamo k omaki in pustimo počivati par minut, da se omaka lepo napoji v makaronih, ter serviramo.

Pazimo glede soli. Jaz ponavadi posolim samo malo makarone ko se kuhajo, da ne pride preslano. Odvisno od slanosti sira.

Oglejte si sorodne recepte
Liptovski sir Liptovski sir
Ocvrti sir z gnatjo in ohrovtom
Narastek s testeninami in pisano zelenjavo Narastek s testeninami in pisano zelenjavo
Nabodala iz mesnih kroglic s solato Nabodala iz mesnih kroglic s solato
Oglejte si tudi
Peresniki, rigatoni, rezanci

Makaronova ponev z brokolijem in s feta sirom

Široki rezanci z lososom
Peresniki, rigatoni, rezanci

Široki rezanci z lososom

Peresniki, rigatoni, rezanci

Testenine morje

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top