Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Čokoladni kornet z kapuchinom

Molekularni recepti, Sladice
Čokoladni kornet z kapuchinom

Čas priprave: 60 min

Kornet Čokolada

Loading...

Sestavine

ČOKOLADNI KORNET

100 g masla

80 g moke

50 g mletih mandljev

250 g rumenjakov

150 g sladkorja

50 g kakava v prahu

CAPUCHINO

8 skodelic kav (4 dcl kave)

smetana za stepanje-ne sladkana 3,5 dcl

100 g sladkorja

5 lističev želatin

ORODJA

modeli v obliki korneta (da ovijemo pečeno testo in dobimo obliko)

sifon 1 l

2 n2o bombici

Priprava recepta

Rumenjake in sladkor zmešamo, da se speni in se trdi delci sladkorja raztopijo. Moko, mandljevo moko in kakav zmešamo ter dodamo skupaj z maslom k stepenim rumenjakom. v hladilniku postimo počivat nekje 30-40 min da se molekule povežejo.

Med tem skuhamo kavo ter jo ohladimo. Namočimo želatino ter je pustimo da se napije, nato jo segrejemo, da se razpusti. Kavo vlijemo v sifon dodamo smetano in sladkor (bolje je če sladkor raztopimo že v kavi, hitreje se znebimo trdih delcev. nato dodamo raztopljeno želatino.

Zelo na hitro zapremo sifon , ter ga pretresemo in napolnimo z n20 bombicami. postavimo v hladilnik za nekje 2-4 ure. Maso za kornete vzamemo iz hladilnika in jo pustimo da se izenači z sobno temperaturo. nato na pekač ki smo ga predhodno prekrili z peko papirjem ali silplatom naredimo kroge z premerom 10 cm- pazimo da niso predebeli (se bodo lomili in težje oblikovali). Pečemo jih na temperaturi 170 stopinj nekje 6-8 min. Nato jih vzamemo iz pečice in jih z paleto poberemo iz pekača in zavijemo okoli modelčka da se oblikuje kornet.

Počakamo tako dolgo da se ohladijo nato jih ločimo od modelčkov. na koncu še samo v hladne kornete nabrizgamo kapučino peno ki se je v hladilniku strdila.

Nasvet

kornete lahk delamo nesladkane z pomočjo isomalta (namesto sladkorja dodamo isomalt), ter jih nadevamo z kakšnimi zelenjacnimi pireji, ali raznimi tatari(mesni, ribji...). Postrežemo jih kot hladno predjed.V sifonu lahko dalamo na stotine krem, juh, omak, pirejev... omejuje nas samo domišljija. Če omako ki smo jo spenili v sifonu želimo postreči vročo jo preprosto potopimo v vročo kopel da se segreje.S pomošjo alginata, ki ga dodamo v sifon in calcica, ki ga raztopimo v vodi, lahko ustvarimo penaste povštrčke, kot dodatek da povezuje glavne jedi, oz. sladice...

Oglejte si sorodne recepte
čarobna torta s pomarančno in čokoladno kremo
Bela čokoladna terina z mangovo omako
Beli čokoladni mousse z lešniki
čokoladni souffle
čokoladni sladoled
Bučne kroglice z bučnim oljem
Oglejte si tudi
Sladice, Vegetarijanske jedi

Bučne kroglice z bučnim oljem

Kreme v kozarcih, Sladice, Vegetarijanske jedi

Čokoladni mousse z bučnim oljem

Porcijske sladice

Odličen recept za sajavčke – hitra priprava

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top