Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Špargljeva panakota z biskvitnimi kockami in svežimi jagodami

Porcijske sladice
Panna cotta

Čas priprave: 100 min

Težavnost: 6

Število oseb: 4

Biskvit Jedi meseca Panna cotta Šparglji

Loading...

Sestavine

  • Špargljeva panakota:
  • 2dl sladke smetane
  • 30g sladkorja
  • 3 lističi želatine
  • 1 vaniljev strok
  • Jagodna solata:
  • sveže Jagode
  • malo balzamičnega kisa
  • 1 žlico sladkorja v prahu
  • Jagodni preliv:
  • Sveže jagode
  • 1-2 žlici sladkorja
  • Biskvitne kocke ( navadni biskvit):
  • 6 jajc
  • 18 dag moke
  • 12 dag sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor

Priprava recepta

Špargljeva panakota

Špaglje očistimo, narežemo na koščke, skuhamo ko so kuhani jih pretlačimo. Med tem segrejemo sladko smetano dodamo sladkor in vaniljev strok zavremo dodamo petlačene špaglje in raztopljeno želatino damo v modele za panakoto in postavimo v hladilnik.

Jagodna solata

Jagode narežemo na koščke jih damo v posodo zmešamo z malo balzamičnega kisa in sladkorja v prahu.

Jagodni preliv

Jagode narežemo dodamo sladkor in vse skupaj pretlačimo.

Biskvitne kocke ali navadni biskvit

Ločimo rumenjake in beljake. Rumenjake in polovico sladkorja penasto umešamo, dodamo vaniljev sladkor, posebeje stepemo sneg in preostali del sladkorja, dodamo prvo polovico sladkorja potem dodamo moko in preostalo polovico snega. Pekač obložimo s peki papirjem in damo testo in pečemo v pečici 160-180 stopinj celzija in 30-40 minut ko je biskvit pečen ga narežemo na kocke.

Oglejte si sorodne recepte
Žrebičkov steak polnjen s šparglji na pikanti omaki
Odličen recept za sajavčke - hitra priprava
Šparglji z omako Biskvitna solza z bavarsko kremo in čokoladno jagodo na karamelnem
Divji šparglji Divji šparglji in istrski način
Račja prsa s štruklji iz rdečega zelja in mlinci
Šparglji z omako Beluši v kremni omaki
Oglejte si tudi
Porcijske sladice

Odličen recept za sajavčke – hitra priprava

Porcijske sladice, Sladice

Kostanjev tiramisu

Pistacijin praženec iz mikrovalovne
PRO recepti, Porcijske sladice, Sladice, Strjenke in zmrzline

Pistacijin praženec iz mikrovalovne

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top