Špargljeva panakota z biskvitnimi kockami in svežimi jagodami
Čas priprave: 100 min
Težavnost: 6
Število oseb: 4
Priprava recepta
Špargljeva panakota
Špaglje očistimo, narežemo na koščke, skuhamo ko so kuhani jih pretlačimo. Med tem segrejemo sladko smetano dodamo sladkor in vaniljev strok zavremo dodamo petlačene špaglje in raztopljeno želatino damo v modele za panakoto in postavimo v hladilnik.
Jagodna solata
Jagode narežemo na koščke jih damo v posodo zmešamo z malo balzamičnega kisa in sladkorja v prahu.
Jagodni preliv
Jagode narežemo dodamo sladkor in vse skupaj pretlačimo.
Biskvitne kocke ali navadni biskvit
Ločimo rumenjake in beljake. Rumenjake in polovico sladkorja penasto umešamo, dodamo vaniljev sladkor, posebeje stepemo sneg in preostali del sladkorja, dodamo prvo polovico sladkorja potem dodamo moko in preostalo polovico snega. Pekač obložimo s peki papirjem in damo testo in pečemo v pečici 160-180 stopinj celzija in 30-40 minut ko je biskvit pečen ga narežemo na kocke.