Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Odličen recept za sajavčke – hitra priprava

Porcijske sladice

Število oseb: 4

Jedi meseca

Loading...

Sestavine

250 g velikih suhih sliv  (24 kom)
limonina lupina
Pivovo testo
200 ml piva
100 g moke
1 jajce
sladka smetana
sol
sladkor
maščoba za cvrenje
24 kom olupljenih mandljev
50 g čokolade v prahu
1 žlica sladkorja v prahu

Priprava recepta

Slive prekuhamo v vodi v katero smo naribali limonino lupino. Slive odcedimo in izkoščičimo, v vsako slivo vtaknemo mandelj.

Pivo in moko zmešamo, dodamo rumenjak, sol in sladkor, ter trd sneg iz beljaka. Slive namočimo v pivsko testo,  jih v vročem olju ocvremo in odcedimo na primernem prtičku. Ocvrte slive (sajavčke) povaljamo v mešanici čokolade v prahu in sladkorja v prahu.

Nasvet

Sajavcke postrezemo tople s stepeno smetano z limonino aromo kot je na sliki. Lahko kombiniramo tudi s kaksnim sezonskim sadjem.

Oglejte si sorodne recepte
Panna cotta Špargljeva panakota z biskvitnimi kockami in svežimi jagodami
Martinov krožnik koline
Krunch Recept KRUNCH
Nov recept za mini kokosove rezine
Račja prsa s štruklji iz rdečega zelja in mlinci
Zelenjavni narastek iz palačink
Oglejte si tudi
Panna cotta
Porcijske sladice

Špargljeva panakota z biskvitnimi kockami in svežimi jagodami

Porcijske sladice, Sladice

Kostanjev tiramisu

Pistacijin praženec iz mikrovalovne
PRO recepti, Porcijske sladice, Sladice, Strjenke in zmrzline

Pistacijin praženec iz mikrovalovne

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top