Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Čokoladni fondant

Porcijske sladice
Čokolada

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

200 g moke, 1000 g jajc, 400 g rumenjakov, 500 g sladkor v prahu, 1000 g čokolade, 1000 g maslo soft

Priprava recepta

Jajca in rumenjake združimo in stepamo z šibo. Dodamo sladkor v prahu. Čokolado stopimo nad soparo (mora biti dovolj vroča, da emulgira z maslom) in jo zmešamo s soft maslom (soft maslo pomeni, maslo na sobni temperaturi). Čokolado z maslom dodamo jajcem narahlo premešamo pazimo, da ne mešamo predolgo. Na koncu dodamo moko. Maso postavimo v hladilnik, da se strdi. Še boljši fondant je, če ga zamrznemo in ga zamrznjenega pečemo. Pečemo pri temperaturi 190 °C, 10 min, ta čas je naravnan na naše pečice, malo je potrebno testirat. Pečenega previdno zvrnemo na krožnik, dodamo kakšno sadno omako ali sladoled in postrežemo.

Nasvet

Modelčki so lahko za enkratno uporabo, ali nepregorni za soufleje, potrebno jih je namazat in pomokat.

Oglejte si sorodne recepte
Čokoladni kornet z kapuchinom Riževa krema z belo čokolado
Čokoladni kornet z kapuchinom Čokoladni kornet z kapuchinom
Čokoladni kornet z kapuchinom čokoladni liker
Čokoladni kornet z kapuchinom Beli čokoladni mousse z lešniki
Čokoladni kornet z kapuchinom Bela čokoladna terina z mangovo omako
Čokoladni kornet z kapuchinom čokoladni drobir z orehi in rozinami
Oglejte si tudi
Porcijske sladice

Odličen recept za sajavčke – hitra priprava

Panna cotta
Porcijske sladice

Špargljeva panakota z biskvitnimi kockami in svežimi jagodami

Porcijske sladice, Sladice

Kostanjev tiramisu

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top