Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Vroč vaniljev sladoled

Molekularni recepti

Čas priprave: 30 min

Loading...

Sestavine

306 g mlečnega jogurta
230 g kremnega sira (mascarpone)
80 g agava nectar
154 g vode
1 strok vanilije
ščepec morske soli
11.60 g metil (sossa, el bulli..) 1.5% (sga 150)

Priprava recepta

V mešalniku zmešamo skupaj jogurt, sir, agava nectar, semena vanilje ter ščepec soli. Mešamo tako dolgo, da se sestavine zmešajo homogeno zmes ( ne pretiravajmo z mešanjem). Med tem zavrite vodo ter jo odstavite , da se umiri, ter vanjo vmešamo metil narahlo zmešamo ter damo v mešalnik, ob rahlem mešanju dodamo predhodno pripravljeno zmes (jogurt…). Ko so vse sestavine homogeno zmešane jo prelijemo v plastično posodo ter postavimo v hladilnik za nekje 2-3 ure.

Ko želimo naredit sladoled , le zavrimo vodo, ki jo lahko nekoliko sladkamo. Ko voda zavre jo odstavimo ter z pomočjo žlic, vroče vode iz sladoledne mase oblikujemo kepo, ki jo nato še nekje 1-2 minute oblikujemo.

Nasvet

Vaja dela mojstra

Oglejte si tudi
Bazilikini špageti
Molekularni recepti, Omake, Testenine, Špageti

Bazilikini špageti

Čokoladni kornet z kapuchinom
Molekularni recepti, Sladice

Čokoladni kornet z kapuchinom

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top