Kokosova krema s češnjevo omako
Priprava recepta
1.Srednje velik kos kokosa prihranite za pozneje, preostalemu odstranite rjavo lupino. Olupljene kose z mešalnikom zmeljite, po žlicah dodajte 200 ml mleka ter skupaj z medom, s sladkorjem in preostalim mlekom segrejte, vendar ne sme zavreti. Odstavite z ognja in pustite približno 10 minut, da se navzame.
2. Namočite želatino. Kokosovo mešanico zlijte skozi s krpo obloženo cedilo, maso iztisnite in prihranite tekočino. Iztisnite želatino in jo raztopite v 4 žlicah vročega kokosovega mleka. Počasi umešajte preostalo mleko in postavite na hladno. Ne popolnoma stepeno smetano vmešajte med kremo. Kremo porazdelite v 4 modelčke in za vsaj 4 ure postavite v hladilnik.
3. Segrejte češnjev sok in cimet. Liker zmešajte s škrobom, vmešajte v sok in zavrite. Pustite, da se ohladi. Mango olupite in ga v krhljih odstranite od koščice. Preostali kokos naoblajte na trakce. Modelčke potopite v vodo in kremo prekucnite na krožnike. Okrasite z mangom, omako in kokosovimi trakovi ter posujte s sladkorjem v prahu.
Nasvet
Ohlajanje: približno 4 ure. Na osebo: približno 680 kcal, B: 12 g, M:49 g, OH: 40 g Dodaten namig Majhen trd oreh Lupino kokosovega oreha stremo tako: v mehka mesta oreha (''oči'') zvrtajte luknje in kokosovo tekočino odlijte. Oreh položite v na 180 stopinj segreto pečico. Po pol ure se lupina odpre in meso lahko izluščite.