Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Ješprenova rižota z lisičkami

Tople porcijske predjedi
Ješprenova rižota z lisičkami

Čas priprave: 30 min

Težavnost: 6

Število oseb: 3

Gobe Ješpren Lisičke Rižota

Loading...

Sestavine

  • 0,5kg Ješpren 
  • 0,2kg Korenje 
  • 0,1kg Gomolj zelene 
  • 0,2kg Sveže lisičke 
  • 0,2l čista kokočja juha 
  • Petril
  • Sveži majeron
  • Sol, poper

 

Priprava recepta

Ješprenj namočimo v hladno vodo.

Ko je ješprenj namočen približno 4 ure ga na majhnem ognju skuhamo. Ko ješprenj vre nekje 10 min mu dodamo: na majhne koce narezano zeleno, sol in korenje.

Ko je ješprenj kuhan ga odcedimo. Na maslu prepražimo na na drobno narezane lisičke, osolimo popopramo in dodamo na drobno sesekljan majaron. Vse skupaj zalijemo z kokošjo osnovo. Ješprenj stresemo v ponev, kjer smo si pripravili gobovo osnovo. Vse skupaj pražimo na majhnem ognju, in po potrebi zalivamo z kokošjo osnovo.

Tako pripravljeno rižoto lahko ponudimo kot samostojno jed oziroma kot prilogo.

Nasvet

Rižoto pražimo tako dolgo da postane mastna oziroma pocasta! Ko jo pražimo pazimo da se ne prijema k ponvi oziroma da je ne zažgemo.

Oglejte si sorodne recepte
Rižota z bučkami in kozicamiPIxabay Rižota z radičem
Rižota z bučkami in kozicamiPIxabay Rižota z bučkami in kozicami
Rižota z bučkami in kozicamiPIxabay Puranja stegna v pivu s šampinjoni
Rižota z bučkami in kozicamiPIxabay Piščančja bedra z omako s suhim sadjem in šampinjoni
Rižota z bučkami in kozicamiPIxabay Janež (finocchio ) s šampinjoni
Rižota z bučkami in kozicamiPIxabay Pirina rizota z belim mesom
Oglejte si tudi
Glavne jedi, Izpostavljeni recepti, Morske specialitete, Ribje jedi, Tople porcijske predjedi

Rižota z beluši in gamberi

Ješprenova rižota z lisičkami
Tople porcijske predjedi

Ješprenova rižota z lisičkami

Musaka iz jajčevcev
Tople porcijske predjedi

Musaka iz jajčevcev

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top