Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Skutna torta z ananasom in granatnimi jabolki

Torte
Jabolka Skuta

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

Za skutno maso:
750 g nemastne skute
125 ml mleka
3 rumenjake
180 g sladkorja
1 zavitek vanilin sladkorja
1 zavitek vaniljevega pudinga
1 žlico limoninega soka
60 g masla
3 beljake

Za oblogo:
100 g ananasovih obročev (iz pločevinke, saj sveže rezine postanejo grenke)
100 g melone
100 g fig
pol banane
1 do 2 žlici limoninega soka
2 granatni jabolki
1 zavitek prozornega tortnega obliva

Priprava recepta

1. V skledi zmešajte skuto in mleko. Posebej razžvrkljajte rumenjake, jim dodajte 90 g sladkorja in vanilin sladkor in zmes vmešajte v skutno maso. Dodajte še prašek za puding in limonin sok in vse skupaj dobro premešajte. V posodi stopite maslo ter ga počasi vmešajte v skutno maso. Beljakom dodajte 90 g sladkorja in iz njih stepite čvrst sneg. Položite ga na zmes iz skute in pudinga in ga previdno vmešajte. Namastite dno tortnega pekača (premera 26 cm), vanj denite pripravljeno zmes in jo povrhu pogladite.
2.Ananasove obroče dobro odcedite ter pri tem prestrezite ves sok. Obroče nato prepolovite. Melono razpolovite, ji odstranite pečke in s posebnim kuhinjskim pripomočkoma izdolbite majhne kroglice. Fige olupite in jih razrežite na tanke krhlje. Olupite tudi banano, jo zrežite na rezine in jih takoj nakapajte z nekaj limoninega soka. Granatni jabolki razpolovite in z žlico odstranite le pečke (ne pa tudi ločilnih sten).
3.Pečico segrejte na 175 stopinj (ventilatorsko na 155 stopinj). Polovičke ananasovih obročev položite na robove skutne torte, polkrožne luknjice pa zapolnite z nekaj pečkami granatnih jabolk. Sredi torte v krogu porazdelite kroglice melone, mednje pa lahko položite še nekaj bananinih rezin in figinih krhljev. Iz preostalih pečk granatnih jabolk oblikujte še en manjši krog, sredi njega pa porazdelite preostale bananine rezine. Sadeže nekoliko pritisnite ob skutno zmes in torto pecite na srednji rešetki pečice od 55 do 60 minut.
4.Torto po peki ohladite v pekaču in jo nato previdno vzemite ven. Po navodilih na embalaži s prestreženim ananasovim sokom pripravite tortni obliv in z njim premažite sadeže.

Nasvet

čas priprave: približno 40 minut. Na kos približno 270 kcal, B: 13 g, M: 9 g, OH: 33 g. Dodaten namig Granatno jabolko V času starih Egipčanov in Grkov je granatno jabolko veljalo za simbol ljubezni. Sadež je približno tako velik kot pomaranča, podoben pa je čebuli z izvlečeno čašno zasnovo. Granatna jabolka lahko pri nas kupite vse leto, glede na zrelost pa so sadeži obarvani rumeno do rdeče rjavo. Želeju podobno meso sadeža in rdeče pečke imajo rahlo kiselkast okus.

Oglejte si sorodne recepte
Kaneloni s skuto in brokolijem
Skutni žličniki s slivovim kompotom
Torta iz brusnic s skutno kremo
Skutini cmoki
Cvetlična bageta z zeliščno skuto
Puranja jetra z ocvrto cebulo, jabolki in Madeira omako
Oglejte si tudi
Torte

Kavne tortice

Torte

Malinova sladoledna torta s poljubčki

Torte

Torta s stracciatello, z jajčnim likerjem in marmelado

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top