Rižota z bučkami in kozicami
Čas priprave: 45 min
Težavnost: 5
Število oseb: 3






Priprava recepta
Rižota z bučkami in kozicami je priljubljena jed. Pripravimo pa je tako, da ribjo osnovo najprej pristavimo, zavremo in pustimo na toplem.
V posodi segrejemo malo olivnega olja, nato stresemo na tanka koleščka narezan beli del pora in drobno sesekljan česen. Hitro prepražimo, pazimo na česen nato pa zalijemo z belim vinom. Pokuhamo, da vino izpari nato pa dodamo riž.
Vse skupaj pražimo toliko časa, da riž postekleni. Prilijemo zajemalko vroče ribje osnove in kuhamo, da povsem izpari. Potem prilijemo naslednjo in postopek ponavljamo približno 10 minut, da se riž skuha. V drugi ponvi spečemo narezane bučke in kozice.
Kuhanemu rižu dodamo bučke, kozice, ter sol in sveže mlet poper. Na koncu pa še maslo.
Premešamo, pokrijemo in pustimo počivati dobre 3 minute.