Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Rižota z bučkami in kozicami

Glavne jedi, Morske specialitete
Rižota z bučkami in kozicamiPIxabay

Čas priprave: 45 min

Težavnost: 5

Število oseb: 3

Bučke Kozice Rižota

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

  • 300 g riža
  • 300 g kozic
  • 50 g pora
  • pribl. 1 l ribje osnove
  • olivno olje
  • 30 g masla
  • 0,5 dl belega vina
  • sol
  • poper v zrnu
  • 2 strok česna

Priprava recepta

Rižota z bučkami in kozicami je priljubljena jed. Pripravimo pa je tako, da ribjo osnovo najprej pristavimo, zavremo in pustimo na toplem.

V posodi segrejemo malo olivnega olja, nato stresemo na tanka koleščka narezan beli del pora in drobno sesekljan česen. Hitro prepražimo, pazimo na česen nato pa zalijemo z belim vinom. Pokuhamo, da vino izpari nato pa dodamo riž.

Vse skupaj pražimo toliko časa, da riž postekleni. Prilijemo zajemalko vroče ribje osnove in kuhamo, da povsem izpari. Potem prilijemo naslednjo in postopek ponavljamo približno 10 minut, da se riž skuha. V drugi ponvi spečemo narezane bučke in kozice.

Kuhanemu rižu dodamo bučke, kozice, ter sol in sveže mlet poper. Na koncu pa še maslo.

Premešamo, pokrijemo in pustimo počivati dobre 3 minute.

Oglejte si sorodne recepte
Široki rezanci s škampi in bučkami Široki rezanci s škampi in bučkami
Rižota iz suhih jurčkov Rižota z jurčki
Rižota iz suhih jurčkov Krompirjeva nabodala z bučkami
Rižota iz suhih jurčkov Bučna rižota
Rižota iz suhih jurčkov Rižota iz suhih jurčkov
Rižota iz suhih jurčkov Polžki z jurčki in bučkami
Oglejte si tudi
Glavne jedi, Izpostavljeni recepti, Morske specialitete, Ribje jedi, Tople porcijske predjedi

Rižota z beluši in gamberi

Polnjeni lignji z rižem in lovkami
Morske specialitete, Ribje jedi

Polnjeni lignji z rižem in lovkami

Ajdov praženec
Priloge k glavnim jedem

Ajdov praženec

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top