Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Polnjeni lignji z rižem in lovkami

Morske specialitete, Ribje jedi
Polnjeni lignji z rižem in lovkami

Čas priprave: 45 min

Težavnost: 6

Število oseb: 4

Lignji Riž

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

  • 1 kg lignjev
  • 1 / 2 dcl belega vina
  • 1 / 2 dcl olivnega olja
  • 20 dag riža
  • 3 paradižniki
  • 5 strokov česna
  • Peteršilj, poper, sol
  • 1 čebula
  • 1 jajce

Priprava recepta

Lignje očistimo, lovke nasekljamo, prav tako česen, peteršilj in čebulo. Paradižnike olupimo in narežemo na kocke. Riž na pol skuhamo. Na malo olja popražimo čebulo in lovke. Nasekljane lovke, riž, jajca, česen in peteršilj zmešamo za nadev in napolnimo lignje in jih zašpilimo z zobotrebci.

V ponvi močno segrejemo olivno olje ter hitro popečemo lignje z obeh strani. Dodamo nasekljan česen, peteršilj in na kocke narezan paradižnik. Popražimo in zalijemo z belim vinom, ter dušimo, dokler ni riž mehak.

Zraven lahko ponudimo belo polento kot prilogo ali blitvo s krompirjem.

Oglejte si sorodne recepte
Polpeti iz lignjev
Riž z Žafranom
Indijska juha z rižem
Mesna štruca s črnim rižem
Orientalska riževa solata
Riž z gobami
Oglejte si tudi
Glavne jedi, Izpostavljeni recepti, Morske specialitete, Ribje jedi, Tople porcijske predjedi

Rižota z beluši in gamberi

Morske specialitete, Ribje jedi

Lignji v marinadi

Ribje jedi

Hladni losos

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top