Rezine pljuučnega fileja v omaki


Priprava recepta
File narežite na rezine, čebulo narežite na četrtinke in jo ločite po plasteh. Papriko in šampinjone očistite in narežite na kolobarje. česen sesekljajte. Paradižnike olupite, odstranite jim semena in narežite na kocke. V vročem olju meso na hitro popecite. Zavijte ga v folijo. V maslu opražite šampinjone in vzemite iz posode. Nato opražite papriko in čebulo, dodajte česen. Potresite z mleto papriko in sladkorjem. Odstavite z ognja in vmešajte še mezgo. Zalijte z juho in vinom. Povežite peteršilj, timijan in lovor ter dajte v omako. Solite, poprajte, po želji potresite še z kumino. Brez pokrova počasi kuhajte 10 minut. Zadnjih 5 minut dodajte še gobe. Zmešajte še preostalo maslo z moko. Iz omake odstranite zelišča in vmešajte masleno moko. Vročino med mešanjem povečajte. Na koncu vmešajte še meso s sokom ter kislo smetano. Solite, poprajte.