Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Puranova pečenka z jajcem

Jedi iz perutnine, Mesne jedi
Jajčevci Melancani Pečenke Puran

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

800 g puranjih prsi,
4 rezine šunke,
3 jajca, vejico rožmarina,
1 kozarec vina,
80 g masla ali margarine,
1 čebulo, olje, sol,
poper, mleko, nastrgan sir.

Priprava recepta

Meso razrežemo in potolčemo tako, da dobimo tanek, velik zrezek. Jajca razžvrkljamo z malo mleka in z žlico naribanega sira. Solimo in popramo. V ponvi segrejemo olje in spečemo jajčno omleto. Na razgrnjeno meso damo omleto, na omleto pa šunko. V sredino položimo vejico rožmarina. Meso zvijemo, da dobimo zvito pečenko. Povežemo jo s sukancem. Na mešanici olja in masla ali margarine prepražimo drobno sesekljano čebulo. Ko postekleni, damo v posodo pečenko in jo zlato zapečemo z vseh strani. Zalijemo z vinom in damo ognjevarno posodo v pečico. Pri 180 stopinjah pečemo pečenko 45 minut. Pustimo jo počivati 10 minut. Nato jo razrežemo in ponudimo s špinačo in krompirjevim pirejem.

Oglejte si sorodne recepte
Puranje krače v osnovni omaki
Pečenkina omaka
Puranov medaljon ovit s slanino in mavrohi
Polnjen puran
Puranje prsi na vrtnarski način
Široki rezanci s puranjim ragujem
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Račja prsa s štruklji iz rdečega zelja in mlinci

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top