Piščančja obara
Priprava recepta
Za pripravo piščančje obare, na vročem olju z vseh strani popražimo kose piščančjega mesa. Dodamo nasekljano čebulo, korenček, peteršilj in na kolesca ali rezance narezano zeleno in na hitro popražimo. Potem solimo, pomokamo in zalijemo s približno 8 do 10 dl vode. Dodamo Vegeto, poper, majaron, lovorov list in limonino lupino.
Kuhamo na zmernem ognju do mehkega. Na koncu obaro po želji okisamo s kisom. Ponudimo jo s kuhanim krompirjem.
Nasvet
Obara je specialiteta slovenske kuhinje. Ta juham podobna ponavadi samostojna jed se pripravlja iz različnih vrst mesa, v nekaterih krajih celo iz žabjih krakov, vendar je najbolj znana piščančja oziroma kokošja obara z ajdovimi žganci. Nekoč so obare zgoščevali s podmetom, danes pa meso in zelenjavo popražimo, pomokamo in zalijemo z vodo ali juho ter jo značilno zabelimo z majaronom, vinskim kisom ali vinom.