Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Piščančja obara

Enolončnice, Mesne jedi
Piščančja obara

Čas priprave: 60 min

Težavnost: 6

Število oseb: 4

Obara Piščanec

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

  • 60 dag piščančjega mesa
  • 4 dag olja
  • 1 korenček
  • 1 koren peteršilja
  • 3 dag zelene
  • 1 žlica moke
  • sol, poper, limonina lupina, majaron, lovorov list, malo vinskega kisa, vegete

Priprava recepta

Za pripravo piščančje obare, na vročem olju z vseh strani popražimo kose piščančjega mesa. Dodamo nasekljano čebulo, korenček, peteršilj in na kolesca ali rezance narezano zeleno in na hitro popražimo. Potem solimo, pomokamo in zalijemo s približno 8 do 10 dl vode. Dodamo Vegeto, poper, majaron, lovorov list in limonino lupino.

Kuhamo na zmernem ognju do mehkega. Na koncu obaro po želji okisamo s kisom. Ponudimo jo s kuhanim krompirjem.

Nasvet

Obara je specialiteta slovenske kuhinje. Ta juham podobna ponavadi samostojna jed se pripravlja iz različnih vrst mesa, v nekaterih krajih celo iz žabjih krakov, vendar je najbolj znana piščančja oziroma kokošja obara z ajdovimi žganci. Nekoč so obare zgoščevali s podmetom, danes pa meso in zelenjavo popražimo, pomokamo in zalijemo z vodo ali juho ter jo značilno zabelimo z majaronom, vinskim kisom ali vinom.

Oglejte si sorodne recepte
Piščančji medaljoni z koriandrom in sezamom na basmati rižu
Piščančji file v listnatem testu
Fižolova solata s piščančjim filejem
Piščančje prsi v hrustljavi skorji
Piščančji cocktail
Piščančja rolada z ajdovo kašo
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz svinjine

Martinov krožnik koline

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top