Piščančja obara z ajdovimi žganci
Priprava recepta
Očiščene piščančje krače opečemo na maščobi, dodamo sesekljano čebulo, malo popražimo, zalijemo z vinom, počakamo, da vino ispari, dodamo začimbe, solimo, zalijemo z vodo ali kokošjo juho in kuhamo 15 minut, dodamo na rezance narezano zelenjavo, kuhamo še 10 minut , dodamo svetlo prežganje iz maščobe, moke, sesekljanega česna, prevremo popravimo okus, prilijemo žlico dobrega kisa in ponudimo z ajdovimi žganci.
Ajdovi žganci:
V slano vodo damo kuhat olupljen na ploščice narezan krompir, ko nam krompir 10 minut vre vsujemo v krop k krompirju mešanico ajdove in bele moke, pokrijemo, ko nam voda prevre preko moke (moka se zalepi v celoto) jo prebodemo s kuhalnico in počasi pokrito kuhamo 20 minut.
Kuhanim žgancem odlijemo vodo, ki pa jo prihranimo, prelijemo s segreto mastjo z ocvirki in žgance razmešamo z kuhinjskimi vilicami, gostoto oziroma mokrost žgancev pa uravnavamo z vodo (žgančevko ) ki smo jo prihranili.