Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Piščančja obara z ajdovimi žganci

Enolončnice, Mesne jedi
Piščančja obara z ajdovimi žganci

Čas priprave: 45 min

Težavnost: 4

Število oseb: 6

Ajda Obara Piščanec

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

  • 600 g piščančje krače
  • 40 g čebula
  • 200 g na narezana zelenjava ( por, zelena gomolj, korenje, rumena koleraba )
  • 100 g krompir
  • 150 g ajdova moka
  • 100 g bela moka
  • 80 g ocvirki s mastjo
  • olje, česen, peteršilj, marajon, lovorjev list, timijan, kraški šetraj, bela moka, vino belo ali kis, sol, beli mleti poper

Priprava recepta

Očiščene piščančje krače opečemo na maščobi, dodamo sesekljano čebulo, malo popražimo, zalijemo z vinom, počakamo, da vino ispari, dodamo začimbe, solimo, zalijemo z vodo ali kokošjo juho in kuhamo 15 minut, dodamo na rezance narezano zelenjavo, kuhamo še 10 minut , dodamo svetlo prežganje iz maščobe, moke, sesekljanega česna, prevremo popravimo okus, prilijemo žlico dobrega kisa in ponudimo z ajdovimi žganci.

Ajdovi žganci:

V slano vodo damo kuhat olupljen na ploščice narezan krompir, ko nam krompir 10 minut vre vsujemo v krop k krompirju mešanico ajdove in bele moke, pokrijemo, ko nam voda prevre preko moke (moka se zalepi v celoto) jo prebodemo s kuhalnico in počasi pokrito kuhamo 20 minut.

Kuhanim žgancem odlijemo vodo, ki pa jo prihranimo, prelijemo s segreto mastjo z ocvirki in žgance razmešamo z kuhinjskimi vilicami, gostoto oziroma mokrost žgancev pa uravnavamo z vodo (žgančevko ) ki smo jo prihranili.

Oglejte si sorodne recepte
Piščanec Princeskino piščančje stegno
Raca na pisani ajdovi kasi Piščančja stegna z zelenjavo
Raca na pisani ajdovi kasi Raca na pisani ajdovi kaši
Raca na pisani ajdovi kasi Ajdovi štruklji z sirovim nadevom
Raca na pisani ajdovi kasi Piščančja pena z Roquefortom in holandsko omako
Raca na pisani ajdovi kasi Piščančja prsi s pisano zelenjavo
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz svinjine

Martinov krožnik koline

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top