Pašta fižol s klobaso
Čas priprave: 60 min
Težavnost: 5
Število oseb: 4
Priprava recepta
Prebran opran fižol namočimo v 2 x večjo količino mrzle vode, kot je fižola, en dan pred pripravo. Tako namočen fižol damo kuhat v isti vodi, solimo, dodamo;mleto kumino, lovorjev list, sesekljano čebulo. V drugi posodi segrejemo olje, dodamo drobno sesekljano čebulo in česen, premešamo, dodamo na kocke narezane klobase in slanino,nekoliko prepražimo, posipamo z rdečo mleto papriko in zalijemo ter pustimo stati da se vse nekoliko prepoji z omako.V drugi posodi kuhamo polžke, ko so na pol kuhani jim dodamo paradižnikovo mezgo, prepražene klobase in slanino z omako in kuhan fižol. Po potrebi dodamo še vse naštete začimbe in podmet ,vse še kuhamo ca. 5 minut. Ko je jed primerno gosta, jo odstavimo iz ognja, ter posipamo s sesekljanim zelenim peteršiljem in takoj ponudimo.