Malinova torta s skutno kremo v obliki kupole







Priprava recepta
1. Pečico segrejte na 180 (ventilatorsko na 160) stopinj. Jajca s sladkorjem in vanilin sladkorjem v skledi stepajte v gosto belo kremo.
2. Pekač za torto premera 26 cm obložite s peki paprijem in ga napolnite s testom za biskvit ter ga gladko poravnajte. Pecite ga 25 minut, nato odstranite obod ter ga zvrnite na kuhinjsko rešetko. Odstranite papir z dna ter pustite testo, da se ohladi.
3. Večjo skledo ali model kupolaste oblike premera 26 cm obložite s prozorno folijo. Maline preberite in jih pretlačite, nato jih pretlačite še skozi cedilo. V kozici jih segrejte skupaj s sladkorjem, z limoninim sokom in likerjem. Želatino namočite, iztisnite in v toplem malinovem pireju raztopite. Vmešajte skuto in zmes ohladite.
4. Smetano čvrsto stepite in jo vmešajte v kremo. Kremo napolnite v skledo in jo gladko poravnjate. Nanjo položite biskvitno dno, rahlo pritisnite in torto za 4 ure postavite v hladilnik.
5. Malinovo torto zvrnite na krožnik, jo okrasite s svežimi malinami in z razrezanimi piškoti, potresite s sladkorjem v prahu in ponudite.
Nasvet
B: 7 g, M: 11 g, OH: 20 g na košček Torto lahko pripravite tudi z borovnicami.