Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Lososove rezine s špinačo

Sladkovodne specialitete
Losos Rezine Špinača

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

8 filetov lososa (po približno 100 g)
sok ene limone
nekaj kapljic omake worcester
sol, poper
1 kg špinače
1 čebulo
2 stroka česna
3 žlice masla
250 g češnjevega paradižnika
1 ščepec naribanega muškatnega oreščka
75 g parmezanovih ostružkov
lističe bazilike in rezine limone

Priprava recepta

1. Lososa oplaknite, osušite in narežite na rezine. Nakapajte jih z limoninim sokom in omako worcester, začinite s soljo in poprom in v hladilniku marinirajte približno 10 minut.
2. Špinačo očistite, operite, po potrebi narežite in blanširajte v vreli osoljeni vodi. Odcedite jo. Olupite čebulo in česen, sesekljajte in opražite na 1 žlici vročega masla. češnjev paradižnik operite, odstranite peclje in prepolovite. Dodajte ga čebuli in nekoliko podušite.
3. Umešajte špinačo in jo malo podušite. Začinite s soljo, poprom, preostalim limoninim sokom, z omako worcester in muškatnim oreščkom. V ponvi segrejte preostalo maslo in opecite lososove rezine. Ribo in zelenjavo dekorativno razporedite po krožnikih, potresite s parmezanovimi ostružki in okrasite z baziliko in rezinami limone.

Nasvet

Priprava: približno 35 minut; na osebo približno 470 kcal; B: 50 g, M: 26 g, OH: 7 g.

Oglejte si sorodne recepte
Špinačni cmoki Lososov carpaccio
Špinačni cmoki Špinačni cmoki
Špinačni cmoki Bogataševe rezine
Špinačni cmoki Špinačni njoki s puranjim ragujem
Špinačni cmoki Kremne rezine
Špinačni cmoki Rumove rezine
Oglejte si tudi
Losos s krompirjem malo drugače
Ribje jedi, Sladkovodne specialitete

Losos s krompirjem malo drugače

Sladkovodne specialitete

V pečici pečeni smuč z masleno vinsko omako, in prilogo

Sladkovodne specialitete

Postrv file z mandlji

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top