Lososove rezine s špinačo
Priprava recepta
1. Lososa oplaknite, osušite in narežite na rezine. Nakapajte jih z limoninim sokom in omako worcester, začinite s soljo in poprom in v hladilniku marinirajte približno 10 minut.
2. Špinačo očistite, operite, po potrebi narežite in blanširajte v vreli osoljeni vodi. Odcedite jo. Olupite čebulo in česen, sesekljajte in opražite na 1 žlici vročega masla. češnjev paradižnik operite, odstranite peclje in prepolovite. Dodajte ga čebuli in nekoliko podušite.
3. Umešajte špinačo in jo malo podušite. Začinite s soljo, poprom, preostalim limoninim sokom, z omako worcester in muškatnim oreščkom. V ponvi segrejte preostalo maslo in opecite lososove rezine. Ribo in zelenjavo dekorativno razporedite po krožnikih, potresite s parmezanovimi ostružki in okrasite z baziliko in rezinami limone.
Nasvet
Priprava: približno 35 minut; na osebo približno 470 kcal; B: 50 g, M: 26 g, OH: 7 g.