Jagodna torta z jogurtovo-skutno kremo







Priprava recepta
1. Jajca, sladkor in nekaj soli gosto penasto zmešajte in nato dodajte limonino aromo. Posebej zmešajte moko in pecilni prašek, presejte na jajčno peno in rahlo umešajte.
2. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Pekač za torto premera 26 cm obložite s papirjem za peko, napolnite s testom in pecite od 35 do 40 minut.
3. Pekač vzemite iz pečice, odstranite obroč, biskvit prevrnite iz pekača in mu odstranite papir za peko. če je njegovo odstranjevanje težavno, ga malce navlažite z vodo. Počakajte, da se tortno dno ohladi, nato ga vodoravno prerežite. Spodnji del položite na pladenj za torte in ga objemite s tortnim obročem.
4. Namočite želatino v hladno vodo. Za nadev gladko zmešajte skuto in jogurt. Umešajte limonin sok, sladkor in vanilin sladkor. Želatino ožmite, raztopite pri nizki temperaturi in umešajte v kremo. Smetano trdno stepite in jo umešajte. Ohladite.
5. Jagode operite, očistite in narežite na rezine. Ko se krema začne strjevati, jo razdelite na dva dela. Z dvema tretjinama prve polovice kreme premažite spodnji del biskvita, ga obložite s polovico jagod in premažite z zadnjo tretjino kreme. Pokrijte z drugim oblatom in ga premažite s preostalo kremo. Zgornjo plast torte dekorativno obložite z jagodami. Preliv za torte pripravite po navodilu na embalaži in z njim prelijte jagode. Torto za 3 ure postavite v hladilnik. Odstranite tortni obroč in rob torte okrasite s praženimi mandlji.
Nasvet
Priprava: približno 40 minut. Na kos približno 310 kcal; B: 10 g, M: 16 g, OH: 29 g.