Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Goveji golaž

Enolončnice, Mesne jedi

Čas priprave: 60 min

Težavnost: 6

Število oseb: 3

Golaž Govedina

Loading...

Sestavine

  • 0,40 kg Pusta govedina (pleče č vrat )
  • 0,5 dcl Belega olja
  • 25 dag čebule
  • 0,5 dag česna
  • 2,5 dag Moke
  • 1,5 dag Rdeče mlete paprike
  • 1 dag Paradižnikove mezge
  • 1,5 l Vode
  • 1,5 dag Zelenega petršilja
  • Sol, poper, kumina, lovorjev list, vegeta, majaron

Priprava recepta

Goveje meso v celem kosu operemo pod mrzlo tekočo vodo in ga osušimo. Sedaj ga narežemo na kose velikosti oreha. čebulo na drobno nasekljamo, česen stremo, peteršilj sesekljamo. Tako pripravljeno zelenjavo na vročem olju svetlo prepražimo, dodamo meso in vse naštete začimbe, posipamo z rdečo mleto papriko in moko, nekoliko premešamo, ter takoj zalijemo z mlačno vodo. Kuhamo tako dolgo, da je meso kuhano. Sedaj dodamo še paradižnikovo mezgo, pustimo, da 5 min. prevre, posipamo s sesekljanim zelenim peteršiljem in še vroče ponudimo.

Oglejte si sorodne recepte
Goveji zrezki s pršutom Pečeno goveje meso s testeninami
Goveji zrezki s pršutom Goveja zarebrnica po florentinsko
Ciganski golaž Ciganski golaž
Goveji zrezki s pršutom Goveja pečenka v omaki iz rdečega vina
Quo' fen tan' ali Vietnamski bograč
Goveji zrezki s pršutom Goveji zrezki s pršutom
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Račja prsa s štruklji iz rdečega zelja in mlinci

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top