Goveje rezine na žaru z zelenjavno spremljavo in tremi omkami
Priprava recepta
Goveja plučno očistimo vse maščobne delce obrežemo. narežemo jo na rezine debelosti slab centimeter jih na rahlo potolčemo solimo in popramo ter premažemo z gorčico. pustimo počivat 5 minut da se začimbe rastopijo in meso dobi okus gorčice.bučke operemo odstranimo konico in storž ter jih narežemo na kolobarje katere položimo čez meso da se tudi očne prevzamejo okusa.
1 omaka. na rastopljenem sladkorju ali karamelu sotiramo poper dodamo goveji knor moko in začimbe vse skupaj pražimo 2minuti nato zalijemo z vinom in vodo. kuhamo 5 minut.
2 omaka: na prepraženi čebuli prepražimo paradižnik na kocke narezan dodamo nasekljan česen začimbe in peteršilj. zalijemo z belim vinom ter kuhamo tako dolgo da paradižnik raspade.v primeru preredkosti omake gostimo z drobtinami.
3 omaka: jabolka narežemo na kocke katere v vroči ponvi ali kozici sotiramo na maslu dodamo sladkor in zalijemo s sladko smetano potrosimo curry ter kuhamo do mehkega jabolk.
ko imamo omake končane na vročem žaru srednje pečeno opečemo rezine mesa saj le tako ostane najbolj sočno opečemo tudi zelenjavo. seviramo na sredino mize opečeno meso z zelenjavo omake pa posebej saj si lahko gostje ali družina postreže omako svojega okusa.