Goveja pečenka
Priprava recepta
1. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Meso oplaknite, osušite, solite in poprajte. česen olupite in sesekljajte. Zelenjavo operite, očistite in zrežite na majhne koščke.
2. V pekaču segrejte olje in na njem z vseh strani dobro popecite meso. Dodajte mu česen in zelenjavo ter vse skupaj malo podušite. Nato dodajte 30 ml kisa, juho, polovico količine rdečega vina, zelen poper in lovor. Dušite v pečici približno od 3,5 do 4 ure.
3. Meso vzemite iz pekača in ga zavijte v aluminijasto folijo. Sok od peke mesa precedite in zavrite s preostalim vinom. Začinite s soljo, poprom in preostalim kisom ter izboljšajte z maslom. Meso položite v omako in ga dušite še nadaljnjih 25 minut.
4. Tik pred serviranjem očistite radič in ga razdelite na lističe. česen olupite in drobno sesekljajte. V ponvi segrejte olje in na njem podušite česen. Dodajte liste radiča in jih na hitro podušite. Zalijte z grozdnim sokom, solite, poprajte, dodajte žajbljeve lističe in kuhajte še od 3 do 5 minut.
5. Kruh zrežite na kocke in jih popecite na vročem maslu. Meso zrežite na rezine, jih porazdelite po krožnikih in nakapajte z omako. Postrezite z radičem in popečenimi kruhovimi kockami.
Nasvet
POSTREŽENA Z RDEčIM RADIčEMNa osebo: približno 720 kcal, B: 68 g, M. 38 g, OH: 17 g.