Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Goveja pečenka

Jedi iz govedine, Mesne jedi
Goveja pečenka

Čas priprave: min

Govedina Pečenke

Loading...

Sestavine

1,2 kg govejega pleča
sol, sveže mlet poper
2 stroka česna
250 g zelenjave za dušenje (zelena, čebula, korenje, por, paradižnik)
2 žlici olja
40 ml rdečega vinskega kisa
300 ml mesne juhe
200 ml rdečega vina
1 žlico zelenega popra
2 lovorjeva lista
1 žlico masla

Za zelenjavo:
2 rdeča radiča (ali vitlofa glede na sezono)
2 stroka česna
2 žlici oljčnega olja
150 ml grozdnega soka
sol, poper
8 žajbljevih lističev
2 rezini belega kruha, brez skorje
1 žlico masla

Priprava recepta

1. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Meso oplaknite, osušite, solite in poprajte. česen olupite in sesekljajte. Zelenjavo operite, očistite in zrežite na majhne koščke.

2. V pekaču segrejte olje in na njem z vseh strani dobro popecite meso. Dodajte mu česen in zelenjavo ter vse skupaj malo podušite. Nato dodajte 30 ml kisa, juho, polovico količine rdečega vina, zelen poper in lovor. Dušite v pečici približno od 3,5 do 4 ure.

3. Meso vzemite iz pekača in ga zavijte v aluminijasto folijo. Sok od peke mesa precedite in zavrite s preostalim vinom. Začinite s soljo, poprom in preostalim kisom ter izboljšajte z maslom. Meso položite v omako in ga dušite še nadaljnjih 25 minut.

4. Tik pred serviranjem očistite radič in ga razdelite na lističe. česen olupite in drobno sesekljajte. V ponvi segrejte olje in na njem podušite česen. Dodajte liste radiča in jih na hitro podušite. Zalijte z grozdnim sokom, solite, poprajte, dodajte žajbljeve lističe in kuhajte še od 3 do 5 minut.

5. Kruh zrežite na kocke in jih popecite na vročem maslu. Meso zrežite na rezine, jih porazdelite po krožnikih in nakapajte z omako. Postrezite z radičem in popečenimi kruhovimi kockami.

Nasvet

POSTREŽENA Z RDEčIM RADIčEMNa osebo: približno 720 kcal, B: 68 g, M. 38 g, OH: 17 g.

Oglejte si sorodne recepte
Priprava govedine po lovsko Svinjska pečenka presenečenja
biftek s konjakomPixabay Biftek s konjakom
Priprava govedine po lovsko Goveji golaž
Priprava govedine po lovsko Goveja juha s sirovimi cmoki
Priprava govedine po lovsko Ohrovtove sarmice z govejim jezikom
Priprava govedine po lovsko Govedina po lovsko
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Račja prsa s štruklji iz rdečega zelja in mlinci

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top