Goveja pečenka v omaki iz rdečega vina
Priprava recepta
Zelenjavo olupite, očistite, operite ter grobo zrežite. čebulo olupite in zrežite na četrtine. Luštrek in timijan operite. V 1 l vode dodajte z jušno zelenjavo čebulo, vse začimbe in sol. Meso oplaknite, obrišite in na v olju z vseh strani opecite. Preložite ga v zelenjavno juho in v njej kuhajte 70 minut.<BR>Maslo segrejte v kozici in v njem temno prepražite moko. Odvzemite pol litra mesne juhe in jo počasi skozi cedilo prilivajte k prepraženi moki. Limono olupite, narežite na koleščke in dodajte k omaki. Solite, poprajte in pustite 20 minut stati, da se prepoji.<BR>Krompir olupite, operite in v vreli slani vodi kuhajte približno 20 minut. V omako dolijte rdeče vino. Govedino narežite na rezine in v omaki pogrejte. Krompirju odcedite. Peteršilj operite, otresite in sesekljajte. Potresite ga po krompirju, obložite z mesom in omako ter jed ponudite.
Nasvet
Priprava: približno 40 minut, kuhanje 90 minut. Na osebo približno 570 kcal, B: 59 g, M: 18 g, OH: 27 g.