Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Golaževa juha

Enolončnice

Čas priprave: 60 min

Težavnost: 5

Število oseb: 4

Golaž

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

  • 1 kg govejega plečeta
  • 2 debeli čebuli
  • 4 korenčki
  • 4 stroke česna
  • sol, lovor, majaron, rožmarin
  • 2 paradižnika
  • 10 dag moke
  • 1 jajce
  • 4 žlice olja
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • rdeče vino

Priprava recepta

Na sesekljani čebuli, ki smo jo rjavo popražili, popečemo na drobne kocke narezano meso, dodamo začimbe in narezan paradižnik. To podušimo do mehkega in nazadnje dodamo še paradižnikovo mezgo ter malo zalijemo. Posebej skuhamo na kocke narezan krompir ter korenček. Iz moke, olja, jajca naredimo vodne žličnike ter jih zakuhamo h krompirju in korenčku. Dušeno meso primešamo juhi, ter jo po potrebi še zgostimo s podmetom. Na koncu pridamo še rdeče vino.

Nasvet

Golaževo juho lahko skuhate tudi tako, da korenček dodate takoj k mesu, krompir pa žličnike potem ko juho zalijemo.

Oglejte si sorodne recepte
Ciganski golaž Štajerski fižolov golaž
Ciganski golaž Golaž iz ostrigarjev
Ciganski golaž Ciganski golaž
Ciganski golaž Divjačinski golaž
Ciganski golaž Goveji golaž
Ciganski golaž Telečji golaž
Oglejte si tudi
Enolončnice, Mesne jedi

Quo’ fen tan’ ali Vietnamski bograč

Španska enolončnica s piščancem
Enolončnice, Jedi iz perutnine, Mesne jedi

Španska enolončnica s piščancem

Enolončnice

Jota

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top