Golaž iz ostrigarjev

Čas priprave: 60 min
Težavnost: 6
Število oseb: 4






Priprava recepta
Ostrigarje razrežemo na tanke lističe; česen in čebulo seskeljamo.
V srednje globoki posodi segrejemo olje in maslo. Dodamo čebulo in pražimo, da postekleni; zarumeneti ne sme, sicer bo jed grenka. Vmešamo česen in pražimo še pol minute. Dodamo ostrigarje, dobro premešamo, pokrijemo in na najnižjem ognju dušimo, da gobe izpustijo vodo (približno tri minute). Osolimo, popopramo in vmešamo timijan, šetraj ter baziliko. Zalijemo s paradižnikovim sokom ter pokrito kuhamo 10 minut; večkrat premešamo, da se jed ne prime. Potem vmešamo rdečo papriko in eno žlico peteršilja ter odkrito dušimo 3 – 5 minut, da se omaka nekoliko posuši. Na koncu vmešamo še preostali peteršilj in ponudimo vroče, s krompirjem v kosih, kuhanim rižem ali testeninami.