Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Fižolova solata s piščančjim filejem

Mesne jedi, Sestavljene solate
Fižol Piščanec

Loading...

Sestavine

120 g posušenega belega fižola
170 ml olja
1/ 2 žličke posušenega žajblja
2 stroka česna
150 g šalotk
3 žlice limoninega soka
Sol, črni poper iz mlina
1 šopek peteršilja
1 šopek timijana
75 g prekajene slanine č pancete
10 g kaper
1 mali radič
2 piščančja fileja

Priprava recepta

Fižol preko noči namočite. Drugi dan ga v isti vodi kuhajte z 2 žlicama olivnega olja in žajbljem. Odcedite ga ter ga še toplega premešajte s sesekljanim česnom, šalotkami, limoninim sokom, 12 žlicami olivnega olja, soljo, poprom. Peteršilj in timijan drobno sesekljajte. Slanino drobno zrežite in na močnem olju hrustljavo opecite. Odcedite jo na kuhinjskem papirju. Dve tretjini sesekljanih zelišč, slanino in kapre vmešajte v fižol. Radič očistite, umijte, odcedite. Piščančji file narežite na manjše kose, solite, poprajte in opecite po vseh straneh v ostalem olju. Na koncu vmešajte še preostala sesekljana zelišča. Radič dajte v fižolovo solato na krožnik, dekorativno dodajte še opečene fileje, okrasite s peteršiljem.

Oglejte si sorodne recepte
Piščančja obara Piščančja pasteta v testu s CUMBERLAND omako
Piščančja obara Piščančji kiš z zelenjavo
Piščančja obara Piščančji suši
Piščančja obara Piščančja obara
Piščančja obara Piščančja stegna v pivskem testu
Piščančja obara Piščančji cordon-bleu z zelenjavo
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz svinjine

Martinov krožnik koline

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top