Fižolova solata s piščančjim filejem
Priprava recepta
Fižol preko noči namočite. Drugi dan ga v isti vodi kuhajte z 2 žlicama olivnega olja in žajbljem. Odcedite ga ter ga še toplega premešajte s sesekljanim česnom, šalotkami, limoninim sokom, 12 žlicami olivnega olja, soljo, poprom. Peteršilj in timijan drobno sesekljajte. Slanino drobno zrežite in na močnem olju hrustljavo opecite. Odcedite jo na kuhinjskem papirju. Dve tretjini sesekljanih zelišč, slanino in kapre vmešajte v fižol. Radič očistite, umijte, odcedite. Piščančji file narežite na manjše kose, solite, poprajte in opecite po vseh straneh v ostalem olju. Na koncu vmešajte še preostala sesekljana zelišča. Radič dajte v fižolovo solato na krožnik, dekorativno dodajte še opečene fileje, okrasite s peteršiljem.