Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Fižolova juha

Juhe

Čas priprave: 60 min

Težavnost: 6

Število oseb: 4

Fižol

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

  • 15 dag Fižola (suh rjav)
  • 7,5 dag Krompirja (očiščenega)
  • 4,5 dag Korenčka
  • 1 dag Zelene
  • 5 dag čebule
  • 0,5 dag česna
  • 0,2 dcl Belega olja
  • 10 dag Ribane kaše
  • 2 dag Moke
  • 0,25 dcl Kisle smetane
  • Sol, poper, Mlete kumine, Muškatni orešček, Majeron, Lovorjev list, Vegeta

Priprava recepta

Prebran opran fižol namočimo v 2 x večjo količino mrzle vode, kot je fižola en dan pred pripravo. Tako namočen fižol damo kuhat v isti vodi, solimo dodamo mleto kumino, lovorjev list in sesekljano čebulo. Na pol kuhanemu fižolu pridamo še ,na kocke narezan krompir, in vse skupaj kuhamo do mehkega. Sedaj fižol in krompir pretlačimo, ali spasiramo s paličastim mešalnikom, da dobimo kremno juho, vse skupaj prelijemo nazaj v lonec, po potrebi dolijemo še vode in začinimo, ter pustimo, da zavre. V drugi posodi segrejemo olje in naredimo svetlo prežganje, kateremu dodamo še malo česna in zalijemo z mrzlo vodo, ko prežganje razmešamo do gladkega, ga stresemo k fižolovi juhi kadar že vre in pustimo, da še 5 minut prevre. Na koncu dodamo razmešano kislo smetano.

Nasvet

K tako pripravljeni juhi ponudimo; posebej kuhane rezance, ribano kašo, zlate kroglice, opečene kruhove kocke

Oglejte si sorodne recepte
Teletina v fižolovi omaki
Fižol s skuto
Pašta fižol s klobaso
Preprosta fižolova juha
Fižolova solata z tuno
Fižolova enolončnica z gobami
Oglejte si tudi
Kolerabina kremna juha s snežno peno
Juhe

Kolerabina kremna juha s snežno peno

Enolončnice, Mesne jedi

Quo’ fen tan’ ali Vietnamski bograč

Španska enolončnica s piščancem
Enolončnice, Jedi iz perutnine, Mesne jedi

Španska enolončnica s piščancem

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top