Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Fižolova enolončnica z gobami

Enolončnice

Čas priprave: 60 min

Težavnost: 6

Število oseb: 4

Fižol

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

  • 1 kg kuhanega fižola z 1 dl tekočine
  • 5 dag suhih jurčkov
  • 2 stroka česna
  • 5 dag masla
  • 1 rumena čebula
  • 2 paradižnika
  • 1 žlička bazilike
  • 1 žlička timijana
  • 4 žlice olivnega olja
  • sol in poper po okusu
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja

Priprava recepta

jurčke namočimo v 1 dcl vroče vode za vsaj 20 minut. V kozici raztopimo maslo, dodamo sesekljan česen in pražimo pol minute. Vmešamo namočene jurčke s tekočino vred, osolimo in popopramo, pokrijemo in na najnižjem ognju kuhamo 15 minut.
Medtem razrežemo čebulo na tanke lističe, oba paradižnika olupimo in sesekljamo. V globji posodi segrejemo olje, dodamo čebulo in jo pražimo, da postekleni. Vmešamo paradižnike, dodamo baziliko, timijan in poper, osolimo in na blagem ognju odkrito kuhamo, da se paradižnik razpusti (približno 10 minut). Vmešamo zdušene jurčke, kuhamo še 3 minute in dodamo fižol s tekočino. Zavremo, odstavimo in pustimo jed počivati 5 minut.
Fižolovo enolončnico posujemo s peteršiljem in ponudimo z rižem ali kar z belim kruhom.

Nasvet

V ameriški zvezni državi Massachussets je še leta 1960 veljal zakon, po katerem je bil v gledališče prepovedan vstop vsem, ki so pred tem jedli fižol!

Oglejte si sorodne recepte
Fižolova juha
Sipe s fižolom
Fižol s skuto
Pečen fižol
Fižolova šara
Gamsova juha z ocvrtim fižolom
Oglejte si tudi
Enolončnice, Mesne jedi

Quo’ fen tan’ ali Vietnamski bograč

Španska enolončnica s piščancem
Enolončnice, Jedi iz perutnine, Mesne jedi

Španska enolončnica s piščancem

Enolončnice

Jota

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top