Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Divjačinski golaž

Jedi iz divjačine
Golaž

Loading...

Sestavine

Kvaša (marinada):<BR>4 dcl vina, 1 žlica kisa, 2 č 3 klinčka, 1 žlica posušenih borovnic, 1 liter vode in malo soli. To vse na kratko zavremo, ter pustimo naj se ohladi.<BR><BR>1,5 kg divjačinskega mesa<BR>20 dag suhe slanine<BR>40 dag čebule<BR>20 dag korenčka<BR>2 žlici paradižnikove mezge<BR>1 žlica gorčice<BR>1 žlica rdeče paprike<BR>1 žlica rdeče pekoče paprike (ali sveže)<BR>sol, poper.

Priprava recepta

Meso operi, posuši s kuhinjskim servietom, nareži in daj v zgornjo marinado, naj počiva čez noč.

Drobno nareži slanino, na hitro popeci in dodaj čebulo. Ko je čebula pražena, dodaj meso, rdečo papriko, nariban korenček in pekočo papriko (ali pa žličko rdeče pekoče paprike). Meso počasi dušimo, sproti pa zalivajmo s tekočino od marinade.
Dodaj gorčico, paradižnikovo mezgo in dušimo dalje. Ko je meso mehko dolij eno žličko moke, ki jo raztopiš v malo vode. če hočeš, namesto moke lahko na drobno naribaš surov krompir.

Oglejte si sorodne recepte
Ciganski golaž Golaž iz ostrigarjev
Ciganski golaž Golaževa juha
Ciganski golaž Goveji golaž
Ciganski golaž Telečji golaž
Ciganski golaž Štajerski fižolov golaž
Ciganski golaž Ciganski golaž
Oglejte si tudi
Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Račja prsa s štruklji iz rdečega zelja in mlinci

Jedi iz divjačine

Srnin hrbet z brstičnim ohrovtom

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top