Srnin hrbet z brstičnim ohrovtom







Priprava recepta
1. Pečico segrejte na 130 stopinj (ventilatorsko na 110). Srnin hrbet oplaknite, osušite in nato natrite s soljo in poprom. česen olupite, drobno sesekljajte in v skodelici zmešajte z medom in gorčico. Rožmarin oplaknite in otresite do suhega. Potrgajte iglice in jih primešajte zmesi iz česna in gorčice. Srnin hrbet premažite s pripravljeno pasto.
2. V pekaču segrejte olje in na njem z vseh strani popecite srnin hrbet. Nato ga vzemite iz pekača, zavijte v aluminijasto folijo in pecite v pečici na srednji rešetki približno 18 minut.
3. V tem času operite brstični ohrovt, ga očistite, v stržen zarežite križec in ga kuhajte približno 10 minut v vreli zelenjavni juhi. Nato ga dobro odcedite in nekajkrat obrnite na vročem maslu. Po želji mu dodajte še mandljeve lističe.
4. čebuli olupite in zrežite na krhlje. Podušite ju v pekaču, v katerem ste pekli srnin hrbet. Prilijte jim še rdeče vino in po želji tudi pomarančni liker ter pustite, da se omaka vkuhava približno 2 minuti. Nato jim primešajte kislo smetano in omako po okusu začinite s soljo in poprom. Srnin hrbet vzemite iz pečice, ga pustite malce časa počivati in nato zrežite na rezine. Postrezite jih skupaj z brstičnim ohrovtom in omako. Zraven teknejo cmoki.
Nasvet
Priprava približno 35 minut; na osebo: približno 520 kcal; B: 61 g, M: 20 g, OH: 12 g.