Jagrov medvedji biftek
Priprava recepta
dobro uležane in marinirane medvedove pljučne razrežemo na dva prsta debele bifteke, jih solimo popopramo, in na mešanici olčnega olja in masla na obeh straneh opekamo po tri minute, zalijemo z vinom ter močno zavremo. Na bifteke naložimo slane inčune ter na lističe narezan česen, posodo pokrijemo ter odstavimo iz ogna.
Kislo smetano, gorčico, sol, poper in peteršilj penasto umešamo prelijemo po zelo vročih krožnikih, ter na tako pripravljeno omako zložimo pečene bifke. Posebej postrežemo z toplim rižem v katerega smo pred dušenjem potresli par sesekljanih svežih gob. Omake, ki je ostala pri peki ne dodajamo v omako iz kisle smetane.
Nasvet
Recept je bil objavljen v reviji Lovec. Na web-kulinariki smo ga objavili z dovoljenjem avtorja, ki že vneto pripravlja knjigo v kateri bodo samo divjačinski recepti.