Fazanove ruladice na gradeli z gorčično omako
Priprava recepta
Fazanjim prsim z ostrim nožem odstranimo meso, to počnemo zelo previdnoi , da se meso čim manj strga. Iz vsake polovice odrežemo po en zrezek. Meso pod polivinilasto vrečko narahlo potolčemo, ga posolimo popopramo, pokapamo z limoninim sokom, in olivnim oljem, potresemo z pehtranom , in vsaj za par ur postavimo v hladilnik. Zrezke raztegnemo čez njih naložimo v slanem kropu poparjeno blitvo, obložimo s kraško panceto in vse skupaj zvijemo v trdno ruladico. Vsako rulado posebej zavijemo v slanino in jih zložimo na gradelo.
Fazanje ruladice pečemo počasi na ne preveč močni žerjavici, vseeno pa naj bodo v sredini še sočne . Pečenim odstranimo morebitno zažgano slanino in jih razrezane ponudimoi z hladno gorčično omako.
Za hladno gorčnično omako potrebujemo:
12 žlic gorčie,
200ml cvička,
4 žlice olja,
sol-poper,
nastrgana lupina ene limone,
pet v prah strtih nagelnovih žbic.
Gorčico razmešamo z oljem in cvičkom, solimo popopramo , dodamo klinčke in limonin sok, potresemo z limonino lupino in postrežemo k fazanjim ruladicam.
Nasvet
Recept je bil objavljen v reviji Lovec. Na web-kulinariki smo ga objavili z dovoljenjem avtorja, ki že vneto pripravlja knjigo v kateri bodo samo divjačinski recepti.