Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Ciganski golaž

Enolončnice, Mesne jedi
Ciganski golaž

Čas priprave: 90 min

Težavnost: 4

Število oseb: 6

Golaž Govedina

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

  • 40 dag Srednje mastne govedina (pleče č vrat )
  • 0,25 kg Krompirja (očiščenega)
  • 25 dag čebule
  • 1 dag česna
  • 0,5 dcl Belega olja
  • 1 dag Korenčka
  • 1 dag Moke
  • 0,5 dag Svežega peteršilja
  • 2,5 dag Rdeče mlete paprike
  • 1 dag Paradižnikove mezge
  • 35 dag Carske slanine
  • 5 dag Kislih kumaric
  • 1,5 l Vode
  • Sol, Poper, Kumina, Muškatni orešček, Majeron, Lovorjev list, Vegeta

Priprava recepta

Za ciganski golaž najprej goveje meso v celem kosu operemo pod mrzlo tekočo vodo in ga osušimo. Sedaj ga narežemo na kocke velikosti oreha. čebulo na drobno nasekljamo, korenček drobno naribamo, česen stremo, peteršilj sesekljamo.

Tako pripravljeno zelenjavo na vročem olju svetlo prepražimo, dodamo meso in vse naštete začimbe, posipamo z rdečo mleto papriko in moko, nekoliko premešamo ter takoj zalijemo z mlačno vodo. Kuhamo tako dolgo, da je meso na pol kuhano.

Sedaj dodamo na kocke narezano slanino in krompir, ter vse skupaj kuhamo do mehkega. Dodamo še paradižnikovo mezgo in na rezance narezane kisle kumarice, ter pustimo da 5 minut prevre.

Na koncu posipamo s sesekljanim zelenim peteršiljem in še vroče ponudimo.

Oglejte si sorodne recepte
Priprava govedine po lovsko Goveja juha z rezanci in jetrnimi cmočki
Goveja pečenka Goveja pečenka
Priprava govedine po lovsko Golaž iz ostrigarjev
Priprava govedine po lovsko Goveja zarebrnica po florentinsko
Priprava govedine po lovsko Govedina po lovsko
Priprava govedine po lovsko Telečji golaž
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz svinjine

Martinov krožnik koline

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top