Zmagoslavna torta z mešanim jagodičjem
Priprava recepta
1. Vse sestavine za testo na delovni površini na hitro pregnetite v gladko testo. Zavijte ga v folijo in za približno 30 minut postavite v hladilnik. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Testo razvaljajte, s tortnim obročem premera 26 cm izrežite krog in ga na namaščenem pekaču pecite približno 15 minut. Vzemite ga iz pečice in ohladite.
2. Temperaturo pečice zvišajte na 220 stopinj (ventilatorsko na 200). Za biskvit penasto stepite jajca, 3 žlice vroče vode, sladkor in vanilin sladkor. Zmešajte moko, jedilni škrob in pecilni prašek, mešanico presejte na jajčno kremo in umešajte.
3. Maso pogladite v pekač, obložen s peki papirjem, in pecite približno 10 minut. Biskvit vzemite iz pečice, prevrnite na kuhinjsko krpo, potreseno s sladkorjem, papir premažite s hladno vodo in odstranite. Biskvit premažite s 300 g malinove marmelade in zavijte v kuhinjsko krpo. Biskvit nato ohladite in rulado narežite na približno 3 cm debele rezine.
4. Dno iz krhkega testa položite na pladenj za torte, premažite ga s 50 g marmelade in objemite s tortnim obročem. Biskvitne rezine položite tesno eno poleg druge. Prašek za puding, nekaj mleka in 20 g sladkorja gladko zmešajte. Zavrite preostalo mleko, umešajte prašek za puding in zavrite. Lonec odstavite s štedilnika, puding nekoliko ohladite in prelijte po ruladah. Torto ohladite.
5. Zamrznjeno sadje odmrznite. Svežega oplaknite z vodo, osušite, očistite in po potrebi narežite. Jagodičje dekorativno razporedite po pudingu. Tortni preliv pripravite z jabolčnim sokom in s 25 g sladkorja. Prelijte ga po sadju in ohladite. Odstranite tortni obroč. Obod torte premažite s preostalo marmelado in okrasite z mandljevimi lističi.
Nasvet
Priprava približno 80 minut, na kos približno 320 kcal, B: 4 g, M: 7 g, OH: 58 g.