Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Zmagoslavna torta z mešanim jagodičjem

Torte

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

Za krhko testo:
125 g moke
40 g sladkorja
1 zavitek vanilin sladkorja
80 g masla

Za biskvitno maso:
3 jajca
150 g sladkorja
1 zavitek vanilin sladkorja
100 g moke
50 g jedilnega škroba
1 zravnano žličko pecilnega praška

Za nadev in oblogo:
400 g malinove marmelade
1 zavitek praška za vaniljev puding
350 ml mleka l
45 g sladkorja
750 g mešanega jagodičja (zamrznjenega ali svežega, npr. jagode, maline, ribez, borovnice)
1 zavitek svetlega tortnega preliva
250 ml jabolčnega soka
2 žlici mandljevih lističev

Priprava recepta

1. Vse sestavine za testo na delovni površini na hitro pregnetite v gladko testo. Zavijte ga v folijo in za približno 30 minut postavite v hladilnik. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Testo razvaljajte, s tortnim obročem premera 26 cm izrežite krog in ga na namaščenem pekaču pecite približno 15 minut. Vzemite ga iz pečice in ohladite.
2. Temperaturo pečice zvišajte na 220 stopinj (ventilatorsko na 200). Za biskvit penasto stepite jajca, 3 žlice vroče vode, sladkor in vanilin sladkor. Zmešajte moko, jedilni škrob in pecilni prašek, mešanico presejte na jajčno kremo in umešajte.
3. Maso pogladite v pekač, obložen s peki papirjem, in pecite približno 10 minut. Biskvit vzemite iz pečice, prevrnite na kuhinjsko krpo, potreseno s sladkorjem, papir premažite s hladno vodo in odstranite. Biskvit premažite s 300 g malinove marmelade in zavijte v kuhinjsko krpo. Biskvit nato ohladite in rulado narežite na približno 3 cm debele rezine.
4. Dno iz krhkega testa položite na pladenj za torte, premažite ga s 50 g marmelade in objemite s tortnim obročem. Biskvitne rezine položite tesno eno poleg druge. Prašek za puding, nekaj mleka in 20 g sladkorja gladko zmešajte. Zavrite preostalo mleko, umešajte prašek za puding in zavrite. Lonec odstavite s štedilnika, puding nekoliko ohladite in prelijte po ruladah. Torto ohladite.
5. Zamrznjeno sadje odmrznite. Svežega oplaknite z vodo, osušite, očistite in po potrebi narežite. Jagodičje dekorativno razporedite po pudingu. Tortni preliv pripravite z jabolčnim sokom in s 25 g sladkorja. Prelijte ga po sadju in ohladite. Odstranite tortni obroč. Obod torte premažite s preostalo marmelado in okrasite z mandljevimi lističi.

Nasvet

Priprava približno 80 minut, na kos približno 320 kcal, B: 4 g, M: 7 g, OH: 58 g.

Oglejte si tudi
Torte

Kavne tortice

Torte

Malinova sladoledna torta s poljubčki

Torte

Torta s stracciatello, z jajčnim likerjem in marmelado

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top