Zimska jabolčna torta
Priprava recepta
Štiri jabolka olupite, razrežite na osminke, odstranite peške in povprek narežite na rezine. Pokapljajte z rumom. 12 orehovih jedrc dajte na stran, preostala zmeljite. Maslo in sladkor penasto umešajte in med mešanjem dodajte jajca. Zmešajte moko, pecilni prašek, cimet in kakav ter vse skupaj presejte in vmešajte v masleno kremo. Na koncu dodajte še mlete orehe in čokolado. V ¾ testa vmešajte rumova jabolka. Namastite model za torto- premer 26 cm,
Potresite z drobtinami in napolnite s testom, ki ste mu vmešali jabolka. Preostalo testo nato enakomerno porazdelite po vrhu. Pečico segrejte na 175 stopinj. Zadnje jabolko olupite, razrežite na štiri dele, odstranite peške in narežite na tanke rezine. Naložite jih v krog po zunanjem robu na testo ter v sredino torte zložite cela orehova jedrca. Pecite torto na drugi rešetki od spodaj 1 uro. Po 45 minutah pokrijte torto z alu folijo. Ribezov žele segrejte na majhni vročini in z njim premažite jabolka in orehe, ko je torta že pečena. Torto pustite ohladiti in postrezite s stepeno sladko smetano.