Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Zimska jabolčna torta

Torte

[favorite_button]

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

5 kiselkastih jabolk
4 žlice ruma
100 g orehovih jedrc
200 g masla
4 jajca
200 g moke
1 zavitek pecilnega praška
1 žlička cimeta
1 žlica kakava
100 g nastrgane čokolade
Maščoba in drobtine za tortni model
2 žlici ribezovega želeja

[favorite_button]

Priprava recepta

Štiri jabolka olupite, razrežite na osminke, odstranite peške in povprek narežite na rezine. Pokapljajte z rumom. 12 orehovih jedrc dajte na stran, preostala zmeljite. Maslo in sladkor penasto umešajte in med mešanjem dodajte jajca. Zmešajte moko, pecilni prašek, cimet in kakav ter vse skupaj presejte in vmešajte v masleno kremo. Na koncu dodajte še mlete orehe in čokolado. V ¾ testa vmešajte rumova jabolka. Namastite model za torto- premer 26 cm,
Potresite z drobtinami in napolnite s testom, ki ste mu vmešali jabolka. Preostalo testo nato enakomerno porazdelite po vrhu. Pečico segrejte na 175 stopinj. Zadnje jabolko olupite, razrežite na štiri dele, odstranite peške in narežite na tanke rezine. Naložite jih v krog po zunanjem robu na testo ter v sredino torte zložite cela orehova jedrca. Pecite torto na drugi rešetki od spodaj 1 uro. Po 45 minutah pokrijte torto z alu folijo. Ribezov žele segrejte na majhni vročini in z njim premažite jabolka in orehe, ko je torta že pečena. Torto pustite ohladiti in postrezite s stepeno sladko smetano.

Oglejte si tudi
Torte

Kavne tortice

Torte

Malinova sladoledna torta s poljubčki

Torte

Torta s stracciatello, z jajčnim likerjem in marmelado

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu
NOVO 21. 12. 20 Bučno olje
veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan
NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije
NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija
O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top