Zelena solata s puranjimi trakovi







Priprava recepta
1. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Na delovni površini razprostrite testo za zavitek in ga razrežite na trikotnike. Štiri nepregorne skodelice obrnite in jih položite na pekač. Premažite jih z oljem in nanje v več slojih položite trikotnike iz testa. Testo premažite z mlekom in ga približno 15 minut pecite v pečici. Pečene trikotnike vzemite iz pečice in jih previdno odstranite iz skodelic.
2. Zeleno solato preberite, jo operite, dobro odcedite in natrgajte na grižljaj velike koščke. Redkvice in češnjeve paradižnike oplaknite, očistite in jih na drobno zrežite. V posebni skledi zmešajte vse sestavine za solato.
3. Pod tekočo hladno vodo oplaknite puranje prsi in jih osušite s papirnatimi brisačami. Meso zrežite na trakove, jih močno začinite s soljo, poprom in z obema vrstama mlete paprike. V ponvi segrejte oljčno olje in na njem ob stalnem mešanju popecite meso.
4. Za preliv zmešajte pinjenec in limonin sok ter močno začinite s soljo, poprom in kajenskim poprom. Oplaknite peteršilj, lističe bazilike in drobnjak, zelišča otresite do suhega, drobno sesekljajte in primešajte polivki. Solato porazdelite po krožnikih, na sredino položite košarico iz testa in jo napolnite s trakovi puranjega mesa. Solato pokapajte s polivko, jo okrasite z drobnjakom in po želji še z drugimi zelišči in postrezite. Zraven tekne svež kmečki kruh.
Nasvet
čas priprave: približno 30 minut. Na osebo približno 420 kcal; B: 34 g, M: 8 g, OH: 43 g.