Višnjevo-smetanova torta s čokoladnim biskvitom
Priprava recepta
1. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Za biskvit penasto stepite jajca, 4 žlice vode in sladkor. Zmešajte moko, škrob, pecilni prašek in kakav, presejte v penasto maso in umešajte.
2. Testo pretresite v tortni model, obložen s papirjem za peko, pogladite in pecite približno 35 minut. Vzemite ga iz pečice, prevrnite na kuhinjsko rešetko, odstranite papir in ohladite.
3. Za višnjev nadev odcedite višnje, sok prestrezite. 16 višenj shranite na hladno za dekoracijo. Odmerite 250 ml prestreženega soka. 50 ml ga zmešajte z jedilnim škrobom, preostalega s sladkorjem med nenehnim mešanjem zavrite. Umešajte škrob in ga dobro prekuhajte. Dodajte višnje. Prilijte še češnjevo žganje in maso ohladite. Občasno jo premešajte.
4. Zgornjo plast biskvita ravno odrežite. Nato biskvit prerežite dvakrat tako, da bo spodnja plast nekoliko debelejša. Objemite jo s tortnim obročem. Višnjevo maso razporedite po testu v kup tako, da pustite približno 2 cm robu prostega. Na maso položite drugi oblat in ga dobro pritisnite.
5. Za kremo namočite želatino. Segrejte mleko, sladkor in vanilin sladkor. Želatino rahlo ožmite in stopite v manjšem lončku ali mikrovalovni pečici. Umešajte skuto. Ko se masa začne strjevati, trdo stepite 400 ml smetane in jo umešajte. Kremo premažite po drugem oblatu in obložite s tretjim. Torto postavite v hladilnik, da se strdi. Odstranite tortni obroč. Stepite preostalo smetano in utrjevalec, premažite torto in nabrizgajte rozete. Rob potresite z belo kuverturo, sredino torte pa s temno. Preostale višnje položite na nabrizgane rozete.
Nasvet
Priprava približno 60 minut, na kos približno 320 kcal, B: 7 g, M: 14 g, OH: 38 g.