Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Višnjevo-smetanova torta s čokoladnim biskvitom

Torte
Biskvit Čokolada

Loading...

Sestavine

Za biskvit:
4 jajca
175 g sladkorja
100 g moke
75 g jedilnega škroba
2 zravnani žlički pecilnega praška
10 g kakava v prahu

Za nadev:
1 kozarec višenj ali lotovk (neto teža 350 g)
30 g jedilnega škroba
50 g sladkorja
4 cl češnjevega žganja

Za kremo in dekoracijo:
6 listov bele želatine
100 ml mleka
50 g sladkorja
1 zavitek vanilin sladkorja
250 g manj mastne skute
600 ml smetane
1 zavitek utrjevalca za smetano
po 20 g belih in temnih ostružkov kuverture

Priprava recepta

1. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Za biskvit penasto stepite jajca, 4 žlice vode in sladkor. Zmešajte moko, škrob, pecilni prašek in kakav, presejte v penasto maso in umešajte.
2. Testo pretresite v tortni model, obložen s papirjem za peko, pogladite in pecite približno 35 minut. Vzemite ga iz pečice, prevrnite na kuhinjsko rešetko, odstranite papir in ohladite.
3. Za višnjev nadev odcedite višnje, sok prestrezite. 16 višenj shranite na hladno za dekoracijo. Odmerite 250 ml prestreženega soka. 50 ml ga zmešajte z jedilnim škrobom, preostalega s sladkorjem med nenehnim mešanjem zavrite. Umešajte škrob in ga dobro prekuhajte. Dodajte višnje. Prilijte še češnjevo žganje in maso ohladite. Občasno jo premešajte.
4. Zgornjo plast biskvita ravno odrežite. Nato biskvit prerežite dvakrat tako, da bo spodnja plast nekoliko debelejša. Objemite jo s tortnim obročem. Višnjevo maso razporedite po testu v kup tako, da pustite približno 2 cm robu prostega. Na maso položite drugi oblat in ga dobro pritisnite.
5. Za kremo namočite želatino. Segrejte mleko, sladkor in vanilin sladkor. Želatino rahlo ožmite in stopite v manjšem lončku ali mikrovalovni pečici. Umešajte skuto. Ko se masa začne strjevati, trdo stepite 400 ml smetane in jo umešajte. Kremo premažite po drugem oblatu in obložite s tretjim. Torto postavite v hladilnik, da se strdi. Odstranite tortni obroč. Stepite preostalo smetano in utrjevalec, premažite torto in nabrizgajte rozete. Rob potresite z belo kuverturo, sredino torte pa s temno. Preostale višnje položite na nabrizgane rozete.

Nasvet

Priprava približno 60 minut, na kos približno 320 kcal, B: 7 g, M: 14 g, OH: 38 g.

Oglejte si sorodne recepte
čokoladni sladoled
Beli čokoladni fondant Beli čokoladni fondant
čokoladni korneti s kardamamom
Bučne kroglice z bučnim oljem
Malinova smetanova torta s čokoladnim biskvitom
Kavno čokoladni mousse z mariniranimi oranžami
Oglejte si tudi
Torte

Kavne tortice

Torte

Malinova sladoledna torta s poljubčki

Torte

Torta s stracciatello, z jajčnim likerjem in marmelado

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top