Torta v obliki srca s kremo iz jajčnega likerja
Priprava recepta
1. Okvir v obliki srca (premera 26 cm) naoljite po notranji strani in postavite na s papirjem za peko obložen tortni pladenj.
2. Za dno iz drobtin dajte v vrečko za zamrzovanje vaflje, jih grobo zdrobite, nato pa porazdelite znotraj srčastega okvirja. Mlečno kuverturo zdrobite in stopite z maslom, nato pa z njo prelijte drobtine in pustite, da se ohladi.
3. Za kremo namočite želatino. Jajčni liker s sladkorjem le rahlo segrejte, toliko da ne steče. Želatino ožmite in jo raztopite v mešanici. Umešajte kislo smetano. čvrsto stepite smetano in jo umešajte v maso.
4. Kremo iz jajčnega likerja nanesite v model, tako da bo zgoraj ostalo še približno pol cm prostora. Nato naj se krema strdi v hladilniku.
5. Za plast iz jajčnega likerja namočite želatino. Jajčni liker le rahlo segrejte, nato želatino ožmite in jo raztopite v likerju. Vzemite torto č srce iz hladilnika in čez kremo enakomerno nanesite maso iz jajčnega likerja. Pogladite. Grobo nastrgajte kuverturo in jo raztopite v kovinski skledi nad vročo vodno kopeljo. Na torto nanesite kaplje čokolade in z lesenim nabodalcem od zgoraj navzdol potegnite črte med kapljami. Pustite, da se kuvertura strdi. S preostalo kuverturo napolnite vrečko za brizganje. Na papir za peko nabrizgajte ornament in pustite, da se strdi. Izpod torte odstranite papir za peko, prav tako tortni okvir. Ornament previdno ločite od papirja in ga zataknite v torto. Torto okrasite z jagodami in postavite na hladno mesto.
Nasvet
Priprava približno 60 minut; na košček približno 340 kcal; B: 6 g, M: 19 g, OH: 29 g.