Testenine s česnom in olivnim oljem







Priprava recepta
6 strokov česna razrežemo na tanke lističe, 6 strokov pa sesekljamo in stlačimo. V plitvi posodi segrejemo olivno olje, dodamo na lističe zrezan česen in na blagem ognju pražimo, da se česen zlato zapeče.
Medtem skuhamo špagete v osoljenem kropu – vrejo naj do 10 minut. Špagete odcedimo, predenemo nazaj v lonec in zalijemo z juho. Pokrito kuhamo na najblažjem ognju 5 minut, da testenine vpijejo tekočino.
Špagete prelijemo z vročim olivnim oljem s česnom in vmešamo stlačen česen ter peteršilj. Začinimo s sveže zmletim poprom in ponudimo z obilo naribanega parmezana.
Jed bo posebno lepa, če bomo uporabili raznobarvne testenine.
Nasvet
V jedilnikih mnogih restavracij najdemo špagete s česnom in olivnim oljem, vendar večina pripravlja to jed čpo bližnicič: kuhane in v mikrovalovni pečici pogrete testenine enostavno prelijejo z olivnim oljem, v katerem so za nekaj minut popekli malo česna. Pravi recept je nekoliko bolj zapleten - jed pa mnogo bolj okusna.