Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Teletina s tunino omako – Vittelo tonnato

Mesne jedi
Teletina

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

750 gr. teletine (file), 
50 gr. čebule, 
2-3 stroka česna, 
salvija, 
120 gr. tunine v olju, sardelice, 
15 gr. neslanih kaper, belo vino, 
120 gr. majoneze, sol, poper.

Priprava recepta

Teletino popečite z vseh strani
enakomerno, ter jo solite in
poprajte.

Nato položite meso v pekač ali 
jeno steklo. Dodajte narezano
čebulo, česen in žajbelj.
Vse skupaj dajte v pečico
segreto na 200 °C. Pečite 30 minut.

Potem vzamete meso iz pečice,
dodajte razkosano tunino v olju,
file sardelice, kapre, pol kozarca
vina, ter vse skupaj dajte še v 
pečico za 20 minut.

Ko je pečeno, pustite, da se meso 
ohladi na samem.Iz posode previdno
odstranite aromatično rastlinje 
žajbelj in česen, ostalo omako pa
v multipraktiku fino zmeljemo.  

Maso iz multipraktika dodamo v 
posodo ter jo zmešamo skupaj z
majonezo.

Eno tretino omake dajte na dno 
ovalja, nato dodajte na tanke rezine
narezano teletino, ter prelijte meso
z ostalo omako. Okrasite s kaprami.

Oglejte si sorodne recepte
Telečja obara z vodnimi žličniki Telečja obara z vodnimi žličniki
Polnjeni telecji zrezki z zelenimi belusi Polnjeni telečji zrezki z zelenimi beluši
Zarebernica na floretinski način Zarebernica na floretinski način
Zarebernica na floretinski način Telečji zrezki s papriko
Zarebernica na floretinski način Telečji zrezki s parmezanom
Zarebernica na floretinski način Telečja zvita pečenka s hruškami in z gobami
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz svinjine

Martinov krožnik koline

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top