Teletina s tunino omako – Vittelo tonnato







Priprava recepta
Teletino popečite z vseh strani
enakomerno, ter jo solite in
poprajte.
Nato položite meso v pekač ali
jeno steklo. Dodajte narezano
čebulo, česen in žajbelj.
Vse skupaj dajte v pečico
segreto na 200 °C. Pečite 30 minut.
Potem vzamete meso iz pečice,
dodajte razkosano tunino v olju,
file sardelice, kapre, pol kozarca
vina, ter vse skupaj dajte še v
pečico za 20 minut.
Ko je pečeno, pustite, da se meso
ohladi na samem.Iz posode previdno
odstranite aromatično rastlinje
žajbelj in česen, ostalo omako pa
v multipraktiku fino zmeljemo.
Maso iz multipraktika dodamo v
posodo ter jo zmešamo skupaj z
majonezo.
Eno tretino omake dajte na dno
ovalja, nato dodajte na tanke rezine
narezano teletino, ter prelijte meso
z ostalo omako. Okrasite s kaprami.