Telečji zrezki z olivami in pršutom
Priprava recepta
Za pripravo telečjih zrezkov z olivami in pršutom najprej narežite papriko na tanke kolobarje.
Paradižnike olupite, odstranite jim semena, grobo narežite.
Pršutu odstranite maščobo in narežite na 5 cm dolge kose.
Čebulo, česen ter peteršilj sesekljajte. V olju opražite čebulo, nato postopno dodajte papriko, pršut, paradižnike, česen in olive. Vse opražite, da se tekočina pokuha.
Zalijte s sherryjem in pokrito kuhajte še 10 minut na majhni vročini. Na koncu solite in poprajte.
Zrezke malce potolčite ter narežite na manjše kose. Solite, poprajte ter povaljajte v moki. V ponvi segrejte maslo in v njem popecite zrezke.
Na krožniku jih prelijte z zelenjavo.
Nasvet
Zraven lahko ponudite polentine blazinice.