Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

telečji ptički z gnatjo

Jedi iz govedine, Mesne jedi
Teletina

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

4 telečji zrezki,
pol žemlje,1 rumenjak,
sesekljan peteršilj,
1 naribana šalotka,
65 g prekajene gnjati,
sol,poper,timijan,
mast za pečenje,
1 kozarec belega vina,
1/8 l kisle smetane,
1 žlica jedilnega škroba,
sol,jušne začimbe.

Priprava recepta

Zrezke potolčemo,da so tanki.Potem namočimo žemlje,jih ožmemo in premešamo z rumenjakom,peteršiljem,šalotko in sesekljano gnjatjo,jih začinimo s soljo,poprom in timijanom. S to maso premažemo zrezke, jih zavijemo in spnemo z zobotrebcem ali z ruladnimi sponkami. Popečemo jih na vroči masti na vseh straneh.potem prilijemo belo vino in pečemo še pokrite. Pečenkin sok zgostimo s smetano,ki smo jo zmešali z jedilnim škrobom, in ga začinimo s soljo in z jušnimi začimbami. Namesto polovice žemlje uporabimo lahko približno 3 žlice finih drobtin.

Oglejte si sorodne recepte
Telečji zrezki z olivami in pršutom Telečja jetrca z gorčico
Telečji zrezki z olivami in pršutom Telečja zvita pečenka s hruškami in z gobami
Telečji zrezki z olivami in pršutom Telečji zrezek z gorčico in baziliko
Telečji zrezki z olivami in pršutom Telecji zrezki s parmezanom
Telečji zrezki z olivami in pršutom Telečji ragu po starem
Telečji zrezki z olivami in pršutom Telečji zrezki z olivami in pršutom
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz svinjine

Martinov krožnik koline

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top