Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Telečja rižota

Glavne jedi, Rižote, Tople porcijske predjedi
Telečja rižota

Čas priprave: 90 min

Težavnost: 6

Število oseb: 4

Rižota Teletina

Loading...

Sestavine

  • 30 dag teletine
  • 5 dag olja
  • 10 dag čebule
  • 2 čajni skodelici riža
  • 2 sveža paradižnika ali 2 žlici paradižnikove mezge
  • 5 dag trdega sira
  • sol, juho ali vodo z jušno kocko

Priprava recepta

Telečja rižota je okusna jed, katero lahko postrežemo kot predjed ali glavno jed.

Teletino zrežemo na manjše kose, osolimo (če imamo svež paradižnik, ga olupimo in zrežemo na kocke) in vse skupaj dušimo na prepraženi čebuli toliko časa, da je meso napol mehko.

Dodamo opran riž, vse skupaj na hitro popražimo in zalijemo s še enkrat toliko kropa ali vrele juhe, kot je bilo riža, dodamo paradižnikovo mezgo (če nismo že prej dodali svež paradižnik) in potresemo s sladko papriko, solimo in počasi kuhamo do mehkega.

Rižoto potresemo z nastrganim trdim sirom.

Oglejte si sorodne recepte
Grahova rižota recept in priprava Limonini telečji zrezki s kaprami
Grahova rižota recept in priprava Rižota z jurčki
Grahova rižota recept in priprava Grahova rižota
Grahova rižota recept in priprava Teletina s tunino omako - Vittelo tonnato
Grahova rižota recept in priprava Nadevane telečja prsi
Grahova rižota recept in priprava Telečji zrezki z smetanovo omako
Oglejte si tudi
Glavne jedi, Izpostavljeni recepti, Morske specialitete, Ribje jedi, Tople porcijske predjedi

Rižota z beluši in gamberi

Ajdov praženec
Priloge k glavnim jedem

Ajdov praženec

Ješprenova rižota z lisičkami
Tople porcijske predjedi

Ješprenova rižota z lisičkami

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top