Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Telečja krača po milansko

Jedi iz govedine, Mesne jedi
Teletina

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

1 telečja krača, 1 – 1.5 kg
(mesarja prosite, da vam kračo nažaga na 4 – 5 cm debele zrezke),
30 g surovega masla,
0.5 dl olivnega olja,
1 manjši koren,
1 steblo zelene ali 1 cm debela rezina korena zelene,
1/2 rdeče čebule,
1 žlica paradižnikove mezge,
naribana lupinica pol limone,
5 dl čiste goveje juhe ali vode,
1.5 dl suhega belega vina (beli ali sivi pinot),
1 strok česna,
1 žlica sesekljanega peteršilja,
sol in poper po okusu,

Priprava recepta

čebulo, koren in zeleno razrežemo na drobne kockice. česen drobno sesekljamo.
V globji posodi segrejemo olivno olje z maslom in zrezke na obeh straneh opečemo, da svetlo porumene. Meso odstranimo na toplo.
V maščobi prepražimo korenje, zeleno in čebulo, da čebula rahlo zarumeni. Prilijemo vino in odločno razmešamo, da se rapusti vse, kar se je med pečenjem prilepilo na dno (strokovnjaki temu pravijo čdeglaziranječ). Dodamo paradižnikovo mezgo, posolimo ter popopramo. V omako zložimo zrezke in na blagem ognju kuhamo, da tekočina skoraj popolnoma povre; medtem zrezke enkrat obrnemo. Zalijemo z juho ali vodo in pokrito kuhamo 1 uro.
Ko je meso mehko, ga odstranimo na pogret krožnik. Omako na visokem ognju zavremo, da povre na približno polovico. Vmešamo česen, limonino lupinico ter peteršilj in z omako prelijemo meso.
Milansko kračo ponudimo z rižem ali milansko rižoto in svežo solato.

Oglejte si sorodne recepte
Telečji zvitki
Telecji zrezki s parmezanom
Nadevane telečja prsi
Teletina v fižolovi omaki
Telečji ragu s svežo papriko
Telečja jetrca z gorčico
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz svinjine

Martinov krožnik koline

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top