Svinjski kotlet s stročjim fižolom
Čas priprave: 30 min
Težavnost: 6
Število oseb: 4
Priprava recepta
1. Stročji fižol operite, očistite in od 12 do 15 minut kuhajte v vreli slani vodi. Zelišča oplaknite in otresite do suhega. Nekaj lističev krebuljice prihranite. Polovico drobnjaka za približno eno sekundo potopite v vrelo vodo, nato ga prelijte z mrzlo in odcedite.
2. Preostala zelišča sesekljajte. Kotlete oplaknite, osušite in začinite s soljo in poprom. Na olju jih pecite od 5 do 8 minut, pri tem jih večkrat obrnite.
3. Za krompirjev pire zavrite 375 ml vode in pol žličke soli. Lonec odstavite s štedilnika, dodajte mleko in primešajte prašek za krompirjev pire. Umešajte 10 g margarine in sesekljana zelišča.
Seveda pa lahko pire tudi skuhate iz krompirja.
4. Fižol odcedite in ga z drobnjakom povežite v majhne šopke. Stopite preostalo margarino in v njej povaljajte šopke iz stročjega fižola.
5. Krompirjev pire s stročjim fižolom in kotleti razporedite na krožnike. Potresite s preostankom zelišč. Po želji vsak šopek stročjega fižola okrasite s cvetom drobnjaka.
Nasvet
Priprava približno 40 minut, na osebo približno 485 kcal, B: 47 g, M: 22 g, OH: 25 g.