Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

SVINJSKI FILE V OMAKI IZ ŠERIJA IN JURčKOV

Jedi iz svinjine
Jurčki Svinjina

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

600 g ohrovta
1 čebulo
6 žlic masla
sol, poper
kurkumo
muškatni orešček
1 žlico moke
300 ml mleka
1 kg kuhanega krompirja
2 rumenjaka
500 g svinjskega fileja
2 žlici oljčnega olja
3 vejice timijana
1 šalotko
200 g svežih jurčkov (ali šampinjonov)
80 ml šerija
200 ml omake za pečenke
50 ml smetane

Priprava recepta

1. Ohrovt očistite, operite in narežite na trakove. čebulo olupite, sesekljajte in opražite na 3 žlicah masla. Dodajte ohrovt in začinite s soljo, poprom, kurkumo in z naribanim muškatnim oreščkom. Potresite z moko, prilijte mleko in pri nizki temperaturi kuhajte približno 8 minut.
2. Krompir operite in kuhajte 25 minut. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Krompirju odlijte vodo, ga olupite in zmečkajte. Umešajte rumenjak, 3 žlice masla ter začinite s soljo, poprom in z muškatnim oreščkom. Z maso napolnite vrečko za brizganje z zvezdnim nastavkom, na namaščen pekač nabrizgajte rozete in jih pecite 10 minut.
3. Meso oplaknite, osušite in narežite na medaljone. Na vročem olju jih pecite na vsaki strani približno 2 minuti. Timijan oplaknite, otresite do suhega in mu osmukajte lističe. Meso vzemite iz ponve, začinite, potresite s timijanom in postavite na toplo.
4. Šalotko olupite in sesekljajte. Gobe očistite, otrite z vlažno krpo in narežite na rezine. Oboje pretresite na maščobo, ki je ostala od peke mesa, in opecite. Prilijte šeri, omako za pečenke in smetano ter povrite. Meso, ohrovt, krompirjeve rozete in omako razporedite po krožnikih in postrezite.

Nasvet

Priprava: približno 40 minut. Na osebo približno 595 kcal, B: 43 g, M: 24 g, OH: 44 g.

Oglejte si sorodne recepte
Svinjski kotlet s stročjim fižolom Svinjska ribica v listnatem testu
Svinjski kotlet s stročjim fižolom Svinjski kotlet s stročjim fižolom
Svinjski kotlet s stročjim fižolom Svinjski medaljoni z ocvrto čebulo in na žaru pečenim dimljenim sirom
Svinjski kotlet s stročjim fižolom Svinjska pečenka z pikantnimi hruškami
Svinjski kotlet s stročjim fižolom Svinjska ribica z lososom
Svinjski kotlet s stročjim fižolom Suhi svinjski vratnik v krušnem testu
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Jedi iz svinjine

Martinov krožnik koline

Jedi iz govedine, Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Pikantni čevapčiči

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top