SVINJSKI FILE V OMAKI IZ ŠERIJA IN JURčKOV
Priprava recepta
1. Ohrovt očistite, operite in narežite na trakove. čebulo olupite, sesekljajte in opražite na 3 žlicah masla. Dodajte ohrovt in začinite s soljo, poprom, kurkumo in z naribanim muškatnim oreščkom. Potresite z moko, prilijte mleko in pri nizki temperaturi kuhajte približno 8 minut.
2. Krompir operite in kuhajte 25 minut. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Krompirju odlijte vodo, ga olupite in zmečkajte. Umešajte rumenjak, 3 žlice masla ter začinite s soljo, poprom in z muškatnim oreščkom. Z maso napolnite vrečko za brizganje z zvezdnim nastavkom, na namaščen pekač nabrizgajte rozete in jih pecite 10 minut.
3. Meso oplaknite, osušite in narežite na medaljone. Na vročem olju jih pecite na vsaki strani približno 2 minuti. Timijan oplaknite, otresite do suhega in mu osmukajte lističe. Meso vzemite iz ponve, začinite, potresite s timijanom in postavite na toplo.
4. Šalotko olupite in sesekljajte. Gobe očistite, otrite z vlažno krpo in narežite na rezine. Oboje pretresite na maščobo, ki je ostala od peke mesa, in opecite. Prilijte šeri, omako za pečenke in smetano ter povrite. Meso, ohrovt, krompirjeve rozete in omako razporedite po krožnikih in postrezite.
Nasvet
Priprava: približno 40 minut. Na osebo približno 595 kcal, B: 43 g, M: 24 g, OH: 44 g.