Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Svinjski file na riževi solati

Jedi iz svinjine
Riž Svinjina

Loading...

Sestavine

250 g svinjskega fileja
1 JŽ bio sončničnega olja
poper
Sok ene limone
2 JŽ bio jabolčnega kisa
2 čŽ gorčice
5 JŽ bio olivnega olja
125 g bio delikatesne mešanice rižev
sol
2 korenja
2 mlade čebule
3 stebla zelene
250 g paradižnika češnjevec
1 šop rukole

Priprava recepta

V vreli slani vodi skuhamo riž in ga pustimo ohladiti. Korenje, spomladansko čebulo, zeleno, in paradižnik očistimo, operemo, ter narežemo na drobno.
Rukolo operemo, stresemo da se osuši in natrgamo na velikost grižljaja.
Svinjski file posolimo in popopramo ter popečemo na obeh straneh. Vzamemo iz ponve, zavijemo v alu folijo in pustimo na toplem. Sok od pečenja z limoninim sokom in gorčico pomešamo v marinado, dosolimo in popopramo po potrebi. Dodamo nekaj olivnega olja. Pečeni svinjski file vzamemo iz folije, narežemo na rezine. Riž premešamo z zelenjavo in na njega položimo rezine fileja. Preko tega pokapljamo z marinado.

Oglejte si sorodne recepte
Svinjska bakalca z žlikrofi
Nadevana svinjska rebra
Svinjska krača v zelenjavno mozaični omaki
Svinjska pečenka presenečenja
Svinjski medaljon s suhimi slivami
Svinjski zrezki v foliji
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Jedi iz svinjine

Martinov krožnik koline

Jedi iz govedine, Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Pikantni čevapčiči

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top