Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Svinjska krača v zelenjavno mozaični omaki

Jedi iz svinjine
Svinjina

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

800 g svinjske krače prežagane,tako da so vidne kosti, 400 g jušna zelenjava narezana na drobne kocke (korenje, rumena koleraba, zelena gomolj, por ) limonina lupinica, olje,
5 dl rjava pečenkina omaka (rjavi fond),
1 dl belo vino, maslena kocka,
sol, beli mleti poper,
polubna dekoracija in priloga.

Priprava recepta

Svinjske krače solimo, opečemo na vroči maščobi. Opečene odstranimo iz posode. Na isti maščobi pa ovenemona drobne kocke narezano jušno zelenjavo, naribano limonino lupinico, zalijemo z belim vinom, počakomo, da vino izpari, dolijemo pečenkino omako, prevremo, vložimo opečene krače in jih zdušimo do mehkega. Omako pred serviranjem zgostimo z masleno kocko, popravimo okus s soljo in mletim belim poprom, serviramo s poljubno prilogo in dekoracijo.

Nasvet

čas priprave: 1 ura 20 minut

Oglejte si sorodne recepte
Recept za Zeljna juha z mesom Svinjska ribica v testu
Recept za Zeljna juha z mesom Svinjska bakalca z žlikrofi
Recept za Zeljna juha z mesom Zeljna juha z mesom
Recept za Zeljna juha z mesom Svinjski medaljon s suhimi slivami
Recept za Zeljna juha z mesom Svinjska zarebrnica po domače
Recept za Zeljna juha z mesom Svinjski file v zelenjavnem plašču
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Jedi iz svinjine

Martinov krožnik koline

Jedi iz govedine, Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Pikantni čevapčiči

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top