Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Svinjska bakalca z žlikrofi

Jedi iz svinjine
Svinjina

Loading...

Sestavine

600 g svinjsko pleče,
300 g čebula,
200 g korenje,
60 g paradižnikova mezga,
lovorjev list,
nageljneve žbice,
marajon,
celi črn poper,
2 dl belo vino,
40 g bela moka,
sol; ponudimo z žlikrofi,
okrasimo z ocvrtimi rezanci korenja.

Priprava recepta

Na vroči maščobi osteklenimo sesekljano čebulo in naribano korenje, dodamo na kockice narezano meso, solimo, pražimo , dodamo paradižnikovo mezgo, zalijemo z vinom in dušimo z lovorjrvim listom, marajonom, nageljevimi žbicami in črnim celim poprom, ko je meso mehko, ga pražimo tako, da mu izparimo tekočino, pomokamo in zalijemo z vodo, dobro prekuhamo, popravimo okus in postrežemo z idrijskimi žlikrofi in ocvrtimi korenjčkovimi rezanci.

Nasvet

čas priprave: 1 ura 10 minut

Oglejte si sorodne recepte
Odojek v pečici Svinjska ličnica z orehovim pirejem in jesensko zelenjavo
Odojek v pečici Svinjska pečenka z pikantnimi hruškami
Odojek v pečici Svinjska ribica v skorjici iz suhega sadja
Odojek v pečici svinjski kotlet po domače
Odojek v pečici Nadevana svinjska prsi
Odojek v pečici Odojek v pečici
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Jedi iz svinjine

Martinov krožnik koline

Jedi iz govedine, Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Pikantni čevapčiči

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top