Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Špinačni njoki s puranjim ragujem

Jedi iz perutnine, Mesne jedi, Njoki, Testenine
Puran Špinača

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

Za cmoke: 
250 gr. kuhanega krompirja, kuhana špinača, sesekljana in dobro iztisnjena, 
120 gr. moke, sol.
Za ragu: 
250 gr. puranjih prsi, 
100 gr. čebule, 
80 gr. korenčka, 
50 gr. zelene, česen, moka, zelenjavna juha, 
belo suho vino, olje extravergine, sol.

Priprava recepta

Za ragu narežite na drobne kocke čebulo, zeleno in korenček. Vse te sestavine, skupaj s strokom česna malo prepražite. Dodajte puranje prsi, pravtako narezana na kocke in malo popražite. Na ragu dodajte žlico moke, polijte z malo vina, solite in dodajte zajemalko juhe. Pokrijte ponev in kuhajte da se sok malo zgosti.Za njoke: 
Skozi stiskalnik za krompir stisnite kuhan krompir in ga na deski zgnetite s špinačo, z malo soli in z moko. Iz mase naredite male zvitke, velikosti enega prsta in jih narežite na male kose. Kuhajte jih v slani vodi, precedite ter začinite in servirajte.

Oglejte si sorodne recepte
Špinačni cmoki Puranji file z grozdjem
Špinačni cmoki Široki rezanci s puranjim ragujem
Špinačni cmoki Špinačni cmoki
Špinačni cmoki Marinirani puranovi rezanci na solatni posteljici z balzamičnim kisom
Špinačni cmoki Ptički iz puranjega mesa
Špinačni cmoki Puranje krače po milansko
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz svinjine

Martinov krožnik koline

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top